skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Forvirring om ønskelista

De har kanskje nok CD'er og Flora Danica-servise. Prinsessen og hennes tilkommende har ihvertfall annonsert at de i likhet med kronprinsparet ønsker seg penger til prinsessens fond. Dette ble offentliggjort for over tre uker siden, men Slottet har i dag sendt ut ei pressemelding som presiserer dette.

Publisert 15.05.2002 17:43. Oppdatert 15.05.2002 18:26.
Ønskelista til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn møtte kritikk fra publikum fordi gavene var så eksklusive. Kanskje var den famøse ønskelista beregnet på bryllupsgjester og vennekrets, for den første meldinga fra paret var at de ikke ønsket seg noe.

Nå er lista over eksklusivt servise, musikk og kunst i alle fall tonet kraftig ned, og Slottet har igjen presisert ønsket om pengegaver til prinsessens fond for funksjonshemmede barn. Men paret har ikke ombestemt seg, slik enkelte medier hevder i dag.
23. april annonserte Slottet ønsket om pengegaver til det veldedige fondet. Pressen var imidlertid mest interessert i de mer personlige gavene paret kunne tenke seg, ønsker som har fått gjennomgå grundig i leserinnlegg i mange papir- og nettaviser.

Sprer glede

H.K.H. Prinsesse Märtha Louises fond ble oppretta da prinsessen var nyfødt. Avkastninga gir midler via ulike organisasjoner for å hjelpe funksjonshemmede under 16 år. Tiltakene er ment å gå utenom de offentlige oppgavene og spre glede i barnas liv, for eksempel gjennom kulturopplevelser.

Tar imot gavene

Som i alle andre bryllup velger mange å gi gaver som ikke står på noen liste. Disse blir tatt hånd om av en ansatt ved Slottet, men paret mottar også gaver i en offisiell seremoni i Stiftsgården dagen før dagen.
Bryllupsgaver kan leveres i Rustkammeret i Erkebispegården eller sendes til Slottet.


 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no