skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Tier om sikkerhetsopplegget

Politiet holder kortene tett til brystet, og er svært sparsomme med å kommentere sikkerhetsopplegget rundt prinsessebryllupet i Trondheim. De vil ikke si hvor mange politifolk som skal sørge for sikkerheten under feiringen.

Publisert 03.05.2002 13:39.
Stabssjef Magnar Skaret sier at politiet ikke har tradisjon for å kommentere sikkerhetsopplegget rundt store begivenheter. Det er en tradisjon de ønsker å fortsette med.

Nekter å svare

Et ukjent antall politifolk skal patruljere gatene under bryllupet.
Derfor nekter han å svare på hvor mange politifolk som hentes til tjeneste i Trondheim under bryllupsfeiringen. Men noen opplysninger kan stabssjefen likevel gi.

- Sikkerheten rundt bryllupet og folkefesten er en oppgave som i all hovedsak skal løses av politifolk fra Trøndelag, sier Skaret.

Han forteller at det skal hentes svært få personer fra andre deler av landet og til Trondheim til feiringen. De som hentes til byen er folk med kompetanse som ikke finnes i Trønderhovedstaden.

Låner politihester

Politihester ble brukt også under kronprinsbryllupet i Oslo i fjor.
- Vi skal blant annet hente fire politihester med ryttere fra Oslopolitiet. Vi får også hjelp fra Oslo til enkelte oppgaver knyttet til akkrediteringen av journalister og andre til bryllupet, sier han.

Som stabssjef er det Magnar Skaret som leder planleggingen av politiets sikkerhetsopplegg i bryllupsuka. Han forteller at politiet kommer til å stenge av en del gater i sentrum av byen i forbindelse med feiringen.

I disse dager blir de detaljerte planene for dette spikret. Om kort tid blir veistengningene offentliggjort, blant annet gjennom avisannonser.

Siste saker:

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no