OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Sendinger

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Kronprinsbryllupet > Sendinger

Oppdatert 30.08.2001 11:21

Bryllupet
Send inn din hilsen
Information in English for foreign broadcasters
Brudeparet
Monogram 100
Monarkiet
 
 SEND DIN HILSEN KONKURRANSER DEBATT

Bryllupsmaraton i NRK

Publisert 15.08.2001 17:59

Fram mot kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høibys bryllup 25. august sender NRK en rekke programmer med bakgrunnsstoff om det norske kongehuset.

Det dreier seg både om historiske tilbakeblikk og nyproduserte sendinger. Det hele kulminerer i maratonsendingene fredag 24. og lørdag 25. august med Fredrik Skavlan, Anne Grosvold og Geir Helljesen i studio på Marienlyst. Både fjernsynsseere og nettbrukere kan følge programmene.

Møte med Skaugum-familien

I ”Familien på Skaugum” 16. august kl 17:00 får vi et gjensyn med Kjell Arnljot Wigs møte med kongefamilien på Skaugum, i et program som ble laget i forbindelse med kronprins Haralds 40-årsdag i 1977.

Her forteller kronprinsparet om sitt liv og sine tanker om framtiden, og vi får også se gode bilder av prinsesse Märtha Louise og kronprins Haakon Magnus som den gang var henholdsvis fem og tre år.

Sonja og Harald giftet seg i 1968.

Sonja og Harald

I forbindelse med kongeparets sølvbryllup i 1993 laget Anne Baggethun og Berit Celius et program med tittelen ”Hjertets språk” som blir sendt 17. august kl 16:40. Her blir kong Harald og dronning Sonja intervjuet, og de kommenterer en bildekavalkade med opptak fra NRKs arkiv.

18 årsdagen til kronprinsen. Foto: NTB

Kronprinsen som 18-åring

På kronprins Haakons 18-årsdag 20. juli sendte NRK et timelangt portrett som kommer i reprise på NRK1 18. august kl 14:25 og i opptak på NRK.no. I programmet, som har tittelen ”Haakon, Norges nye kronprins”, møter vi kronprinsen i samtale med Geir Helljesen og får se en rekke opptak fra ulike faser i livet hans, fra tidlig barndom til nyere tid.

Eksklusivt NRK-intervju

Samme kveld kl 19:55, sendes Fredrik Skavlans mye omtalte intervju med kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby.

Programmet byr på et timelangt møte med det kommende brudeparet og ble tatt opp på Skaugum 27. juli. Dette er det eneste intervjuet som er innvilget norske media i forkant av bryllupet. Intervjuet vil også være tilgjengelig i sin helhet på NRK.no Les mer om Skavlan-intervjuet

Sonja og Harald - da og nå

19. august kl 15:05 sender NRK1 en halvannen times redigert versjon av tv-overføringen fra kronprins Harald og frøken Sonja Haraldsens bryllup 29. august 1968.

I ”Kongelig bryllup 1968” får vi gjenoppleve seremonien i Oslo Domkirke der biskop Fridtjov Birkeli viet paret, prosesjonen opp til Slottet og folkemengdens jubel når Norges nye kronprinspar viser seg på Slottsbalkongen.

I ”Dronning Sonjas impulser” 19. august kl 19:45 følger Henry Notaker arbeidet med dronningens utstilling ”Impulser” fram til åpningen på Henie Onstads Kunstsenter i juni. Ler mer om Sonja-programmet

Bryllupsstart 22. august

22. august kl 10:55 starter oppkjøringen til bryllupet for alvor med kronprinsparets pressekonferanse. I en to timer lang seanse møter paret norsk og utenlandsk presse på Det Kongelige Slott, og NRK overfører hele begivenheten på fjernsyn og nett.

Statsministeren inviterer til fest
Dagen før dagen, fredag 24. august, inviterer Regjeringen til offisiell middag for rundt 300 gjester på Akershus Slott. NRK byr på en helaftens oppkjøring til bryllupet fra kl 18:30, med direkteoverføringer på NRK1 og NRK.no fra middagen. I studio på Marienlyst sitter programleder Fredrik Skavlan og kommentatorene Anne Grosvold og Geir Helljesen, mens Atle Bjurstrøm er reporter på Akershus. I tillegg til bildene fra middagen byr sendingen på gjester og reportasjer i studio. Blant annet får vi se Jon Gelius’ intervju med brudens mor, Marit Tjessem. Det hele avsluttes med en oppsummering av Skavlan og gjester fram til kl 22:00.
3,5 timers direktesending fra Akershus. Les mer om kjendismiddagen med regjeringen

Full dekning i radio, fjernsyn og nett

Lørdag 25. august kl 15:00 er Fredrik Skavlan på plass i Studio 4 på Marienlyst for å lede NRKs maratonsending sammen med kommentatorene Anne Grosvold og Geir Helljesen. De starter oppkjøringen to timer før selve seremonien med bakgrunnsstoff, reportasjer og gjester i studio. Sendingene går direkte på NRK1, NRK2 (tolket for døve) og NRK.no.

En drøy halvtime før vielsen overtar direktesendingen fra byen med de kongelige kortesjene fra Slottet til Domkirken. Seerne vil selvsagt få ta del i alt som skjer på direkten – fra prosesjonen og vielsen til middagen, talene og brudevalsen. Først nærmere midnatt blir sendingen rundet av i studio.

Fra 15:00-18:00 går bryllupsfeiringen i samsending med NRK2, der sendingen tolkes for døve.

En tre timer lang redigert utgave av sendingen lørdag blir sendt på NRK1 søndag 26. august kl 16:00.

Også NRK P1 har en omfattende bryllupssending på lørdag. Hans-Petter Jacobsen og Anne Lindmo er programledere for folkefesten i P1 fra kl 15:03-19:00. Klokka 22:15 er det tid for ball på Det Kongelige Slott, i programmet ”Kongelig dansefot” som ledes av Erik Kofoed fram til midnatt.LENKER
 • Les mer om Skavlan-intervjuet Programmet byr på et timelangt møte med det kommende brudeparet og ble tatt opp på Skaugum 27. juli. Dette er det eneste intervjuet som er innvilget norske media i forkant av bryllupet.
 • Ler mer om Sonja-programmet 
 • 3,5 timers direktesending fra Akershus Les mer om sendingen fra regjeringsmiddagen
 • Les mer om kjendismiddagen med regjeringen 


 • Konkurranse Gratulasjon Bakgrunn

  Tegnekonkurranse

  Kle deg ut

  Vær med på hele Norges gratulasjon til Haakon og Mette-Marit. Send inn din hilsen i dag.

  Oppdaterte nyheter

  Brudeparet

  Monarkiet


   
   
  SØK

  Se bryllupsbyen direkte
  Kjøp bryllupsvideo/DVD
  Feiring i utlandet
  Time for time under bryllupet
  Debatt om kronprinsbryllupet
  Tegninger
  Spør Anne
  10 SISTE SENDINGER
  26.08.2001 00:28
  Se bryllupsnatten i Oslo
  21.08.2001 23:16
  Direkte frå Slottet
  20.08.2001 15:24
  Seerrekord på NRK1
  19.08.2001 15:25
  Se Karl Johan live her

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 10:09