OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Gjestene

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Kronprinsbryllupet > Gjestene

Oppdatert 25.08.2001 23:23

Bryllupet
Brudeparet
Send inn din hilsen
Monogram 100
 
 SEND DIN HILSEN KONKURRANSER DEBATT

Gjestelista er klar

Publisert 21.08.2001 18:31

Eva Sannum invitert til bryllupsmiddagen. Det er derimot ikke prinsesse Märthas venn Ari Behn.

Eva Sannum er blant gjestene ved bryllupsmiddagen lørdag. Den spanske kronprinsens norske venninne står oppført blant brudeparets venner på gjestelisten.

Av de 400 gjestene som skal bespises på henholdsvis Det Kongelige Slott og i Oslo Militære Samfund, er 68 brudeparets personlige venner. Flesteparten av dem er også ventet til ungdomsfesten på Skaugum torsdag kveld. At Eva Sannum står på den offisielle gjestelisten skulle gi dronning Sofia av Spania en kjærkommen mulighet til å treffe sin sønns venninne.

Det er ikke opplyst hvem av gjestene som skal spise på Slottet og hvem som skal innta middagen i Oslo Militære Samfund.

Wenche Rasch. Foto: NRK
– Vi regner arrangementet som en fest og en middag, derfor opplyser vi ikke hvem som sitter hvor, sier informasjonssjef Wenche Rasch til NTB.

Enkelte av de kongelige gjestene deltar bare under vielsen i Oslo. Det gjelder prins Charles, det belgiske kongeparet og det avgåtte storhertugparet av Luxembourg, Jean og Josephine-Charlotte.

Hele listen

Slottet offentliggjorde tirsdag kveld hele gjestelisten til bryllupet. Tidligere er det bare den offisielle delen av listen som er offentliggjort.

Bortsett fra Eva Sannum, var det ingen spesielle overraskelser på listen som er delt inn i rundt 20 kategorier:Brudeparets nærmeste familie foreldre og søsken med ektefeller og barn topper gjestelisten. Deretter følger forloverne, annen familie, statsoverhoder og kongelige gjester, Stortingets presidentskap, regjeringen, Høyesterett, Sametinget, Det Kongelige Hoff og stab, Innehavere av St. Olavs Ordens storkors, St. Olavs Ordens Råd, Det Kongelige Slott, Stortingets parlamentariske ledere, Kirken, Forsvaret, lokale myndigheter og institusjoner, landsomfattende organisasjoner, presse/kultur, det diplomatiske korps, venner av kongeparet og venner av brudeparet. Blant de sistnevnte er også Trond Venger og Camilla Knem Christie som giftet seg i Svelvik for vel en uke siden med det kommende brudeparet til stede.

Kongeparets nærmeste venner Otto og Karin Grieg Tiedemand, Stein Føyen og Hanne Tischbein, Hans og Ilmi Horn (dronningens forlover i 1968), Lars og Anita Krogh og Johan og Yvonne Stenersen er blant de private gjestene til middagen.

Ikke på listen

Av brudgommens familie er det bare kusinen Ragnhild, prinsesse Ragnhilds yngste datter som ikke kommer.

Prinsessens gode venn Ari Behn står ikke på listen over gjestene som er invitert til middag, det gjør heller ikke Morten Borg, far til brudesvennen Marius, men han er invitert til vielsen i kirken.

SE OGSÅ:
 • Fullstendig gjesteliste Dette er listen over gjestene som har takket ja og vil være tilstede under feiringen av kronprinsbryllupet på Det Kongelige Slott og i Oslo Militære Samfund.


 • Konkurranse Gratulasjon Bakgrunn

  Tegnekonkurranse

  Kle deg ut

  Vær med på hele Norges gratulasjon til Haakon og Mette-Marit. Send inn din hilsen i dag.

  Oppdaterte nyheter

  Brudeparet

  Monarkiet


   
   
  SØK

  Kjøp bryllupsvideo/DVD
  Se bryllupsbyen direkte
  Diskuter kronprinsbryllupet
  Spør Anne
  Danseskolen
  Tegnekonkurransen
  10 SISTE GJESTENE
  25.08.2001 18:23
  Kongelige gallakjoler
  25.08.2001 17:02
  Marius i kjole og hvitt
  25.08.2001 13:26
  Prinsefly punkterte
  23.08.2001 18:16
  Sannum tok bussen
  23.08.2001 18:11
  Prinsessene har landet
  22.08.2001 16:53
  De unge kommer i morgen
  21.08.2001 18:31
  Gjestelista er klar

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 10:48