OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Bryllupsnytt

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Kronprinsbryllupet > Bryllupsnytt

Oppdatert 04.03.2002 13:30

Bryllupet
NYHETER

Brudeparet
Send inn din hilsen
Monogram 100
Nyhetsredaktør: Eivind Molde
Nyhetsavdelingen, tlf 23 04 21 20 nettnyheter@ nrk.no

 
 SEND DIN HILSEN KONKURRANSER DEBATT

Kronprinsparet snek seg i land i Aalborg

Publisert 27.08.2001 16:55

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon lurte pressen, som ventet i København.

Lyd og video-ikon nytt
 • video video Reporter Marit Sirum om at kronprinsparet har forlatt kongeskipet (40 kbps Real Audio). [Real]  


 • De snek seg i stedet i land i Aalborg i natt, og skal ha reist på bilferie. En losbåt skal ha hentet de nygifte, og satt dem i land nær Aalborg, hvor en bil ventet. VG Nett spekulerer i at paret kan ha kjørt fra Aalborg til den danske kongefamiliens ferieslott Marselisborg i Århus, der blant annet brudgommens forlover, kronprins Fredrik, har tilbrakt mye tid. Da Kongeskipet klappet til kai i København i formiddag, ventet et tyvetalls journalister og 2-300 nysgjerrige dansker.
  Mange mennesker ventet forgjeves på kaia i København i dag.

  Kattens lek med musen

  Haakon og Mette-Marit har dermed greid å gjenta dronning Sonja og kong Haralds suksess fra 1968 å lure seg unna pressen og nyte starten på hvetebrødsdagene i fred. Dette tror jeg også Slottet ser som en kattens lek med musen.
  Harald og Sonja lurte seg unna i -68 og nå gjør Haakon og
  Mette-Marit det igjen. Vi kunne jo la dem være i fred på
  kongeskipet, men vi vil forsøke å finne ut hvor de er nå. Jeg tror det norske folk er interessert i det, sier bryllupsansvarlig i VG, Espen Olsen Langfeldt, til NTB.
  Kongeskipet i København.

  Med humor

  Så hvor lenge den private lykken for kronprinsparet varer er usikkert. For sikkert er det nemlig at et fulltallig pressekorps gjør hva de kan for å finne ut hvor Haakon og Mette-Marit har valgt å tilbringe sine dager etter at de forlot kongeskipet Norge natt til mandag. Langfeldt i VG tror kronprinsparet ser litt spøkefullt på selve forsvinningsnummeret. Det går litt sport i dette og jeg tror kronprinsparet ser på dette med humor, sier han.

  Bilferie eller jakt?

  Ifølge kaptein Frank Bondø forlot de skipet i dansk farvann og spekulasjonene går på at de er brakt med losbåt til Ålborg på Nord-Jylland og derfra er reist på bilferie, kanskje til Frankrike, med en politieskorte på slep. Kanskje har Mette-Marits flyskrekk resultert i bryllupsreise til en jakthytte i Danmark. Det er ikke tidligere kjent at verken hun eller kronprinsen skal ha spesiell interesse for nettopp jakt, men nå vil de vel neppe primært bruke hytta til jakt. De har åpenbart bestemt seg for at de skal være vanskelige å finne, sier redaktør Trond Stensåsen i Se og Hør til NTB.

  Båtfølge

  Da kongeskipet la fra kai i Oslo etter bryllupsfesten lørdag, fulgte et helt lite slep med pressebåter etter skipet. Men de fleste ga seg ved Færder fyr. Vi er selvfølgelig interessert i hvor de er, men vi fulgte ikke etter dem natt til søndag. Det ville være umulig, sier Stensåsen. Også VG og Aftenposten var blant mediene som lå på slep etter kongeskipet bryllupsnatten.
  Vi ga oss tidlig. Det byr på både tekniske og praktiske
  problemer og fotfølge en båt i Skagerrak. Dessuten kunne de jo få slappe av litt, sier Olsen Langfeldt i VG. Få er heller ikke de journalister som har ringt havnevesen,
  loskontorer og politi rundt i Danmark, og muligens i Sverige, i løpet av mandag, i søken etter Norges heteste par på bryllupsreise, men lite eller intet ble gitt ved dørene. Så da er det bare å vente og se hvem som knekker nøtta først.


  Konkurranse Gratulasjon Bakgrunn

  Tegnekonkurranse

  Kle deg ut

  Vær med på hele Norges gratulasjon til Haakon og Mette-Marit. Send inn din hilsen i dag.

  Oppdaterte nyheter

  Brudeparet

  Monarkiet


   
   
  SØK

  Kjøp bryllupsvideo/DVD
  Feiring i utlandet
  Diskuter kronprinsbryllupet
  Spør Anne
  10 SISTE BRYLLUPSNYTT
  26.10.2004 13:39
  Vil verne vassdrag
  28.08.2001 23:33
  Landet i Big Apple
  28.08.2001 17:22
  På vei til New York
  27.08.2001 08:15
  Forlot kongeskipet
  25.08.2001 17:21
  -Endelig er dagen kommet

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 11:30