OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Brudeparet

Her er du: NRK > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Kronprinsbryllupet > Brudeparet

Oppdatert 21.01.2004 10:10

Bryllupet
BRUDEPARET

Send inn din hilsen
Monogram 100
 
 SEND DIN HILSEN KONKURRANSER DEBATT

Angrer på sin fortid

Publisert 22.08.2001 11:39

-Jeg har levd utsvevende og gjort en del dyrekjøpte erfaringer, sa Mette-Marit Tjessem Høiby på pressekonferansen i dag. Hun sa at det nå er viktig for henne å ta avstand fra narkotika.

Lyd og video-ikon nytt
 • video video Mette-Marit om forventningene til sin nye tilværelse (45 kbps Real Video). [Real]  
 • video video Kronprinsen om monarkiets fremtid (45 kbps Real Video). [Real]  
 • video video Mette-Marit angrer på sin fortid (40 kbps Real Audio). [Real]  


 • En gråtkvalt Mette-Marit fortalte at hun angrer på sin fortid (foto: NRK)
  På det kommende kronprinsparets pressekonferanse i dag sa hun at hun hadde et ungdomsopprør som var ganske mye sterkere enn hva andre har.

  - Vi testet ut mange grenser. Dette har det tatt tid å bearbeide, sa en gråtkvalt Mette-Marit. Dette har vært ting som har vært vanskelig for mange. Det har vært vondt og leit for meg. Men jeg kan ikke ta de valgene på nytt, selv om jeg ønsker det hadde vært mulig, sa hun.

  Hun la til at det som har vært en positiv følge av dette, er at hun gjennom bearbeidelse av sin fortid har blitt en tryggere og sterkere person.

  Kronsprinsparet svarte på spørsmål fra både norsk og internasjonal presse i formiddag (foto: NRK).

  - Kunne ikke la Mette-Marit gå

  - Dette er ting som har vært vanskelig for mange i Norge, sa kronprins Haakon om spørsmålene rundt Mette-Marits fortid. Han fortalte at kongefamilien har diskutert hvordan spørsmålene skulle takles i lang tid, før Mette-Marit fortalte om det på pressekonferansen i dag.

  - Vi ser på dette som de siste forberedelsene til bryllupet, sa kronprinsen. Samtidig sa kronprinsen at han ikke på noen måte ønsket å gi opp forholdet til Mette-Marit. Det vi to har sammen var så sterkt at jeg ikke kunne la det gå, sa kronprins Haakon.

  (foto: NRK)

  -Sterkere med Mette-Marit

  Kronprins Haakon ønsket ikke å kommentere direkte hvorvidt han var villig til å gi opp tronen for å gifte seg med Mette-Marit. - Jeg er aldri blitt stilt overfor det valget. Jeg har hele tiden visst at dette var rollen jeg skulle inn i, sa kronprins Haakon. Jeg tror vi sammen er sterkere enn det jeg er alene, sa kronprinsen.

  Vil være moderne

  Kronprinsparet vil ta vare på det beste av tradisjonene knyttet til monarkiet i Norge, samtidig som de ønsker å fremstå som moderne.

  - Det er enorme ressurser som ligger i den tradisjonen vi arver, sa kronprins Haakon på pressekonferansen på Slottet. Han mener at tradisjonene også gir et forbilledlig måte å løse rollene på. Paret ønsker å ta vare på det beste i disse tradisjonene, samtidig som de vil fremstå som moderne og forholde seg til den moderne tiden.

  Det vordende brudeparet ankommer pressekonferansen på Slottet (foto: NRK).

  Vil savne etternavnet

  Mette-Marit er godt forberedt på å tre inn i de kongeliges rekker, men legger ikke skjul på at hun vil savne etternavnet sitt.

  - Jeg tror jeg vil savne det litt, men det er vel ikke noe å være flau over, sa Mette-Marit smilende. Det var det tyske fjernsynsselskapet ARD, på vegne av de mange tyskere som sikkert ønsker seg et kongehus, som lurte på hvordan overgangen ville bli.

  - Klart det er en overgang, men det vil ikke være noe problem, sa Mette-Marit. Verken kronprinsen eller Mette-Marit ønsket å uttale seg i debatten rundt monarkiets framtid. Jeg tror det er konstruktivt med en åpen og god diskusjon, men jeg ønsker ikke selv å være en direkte part i den, sa kronprins Haakon.


  Konkurranse Gratulasjon Bakgrunn

  Tegnekonkurranse

  Kle deg ut

  Vær med på hele Norges gratulasjon til Haakon og Mette-Marit. Send inn din hilsen i dag.

  Oppdaterte nyheter

  Brudeparet

  Monarkiet


   
   
  SØK

  Kjøp bryllupsvideo/DVD
  Danseskolen
  Tegnekonkurranse
  Diskuter kronprinsbryllupet
  Spør Anne
  10 SISTE BRUDEPARET
  25.08.2001 20:16
  Kysset blygt
  25.08.2001 17:05
  Slående vakker kjole
  25.08.2001 12:50
  Kronprinsessen

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 10:53