skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
- Utrolig vellykket, var kongeparets kommentar til kronprinsessens fødsel da de ble intervjuet av NRK på Skaugum i kveld. (Foto: NRK)
- Utrolig vellykket, var kongeparets kommentar til kronprinsessens fødsel da de ble intervjuet av NRK på Skaugum i kveld. (Foto: NRK)

- Utrolig vellykket

- Det er ikke lett å beskrive et barn som en bare har kjent en time, sa kong Harald og dronning Sonja, som besøkte sitt nyfødte barnebarn på Skaugum onsdag kveld.

Publisert 21.01.2004 19:36. Oppdatert 21.01.2004 20:43.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Men de understreket at fødselen hadde vært utrolig vellykket, og at de som alle besteforeldre har verdens flotteste barnebarn.

- Strålende, mente dronningen.

På spørsmål om det vil få noen betydning for oppslutningen om monarkiet at det ble en pike, sa kongen at barnets kjønn iallfall ikke vil spille noen rolle umiddelbart. Det er jo lenge til barnet vil få noen konstitusjonell rolle, understreket han.

- Det er ikke oss forunt å se inn i fremtiden, supplerte dronningen.

Kongeparet røpet at de ikke har gitt noen råd om navn, og at tidspunket for dåpen ennå ikke er bestemt.

- Men det vil ikke bli veldig snart, det pleier å gå et par måneder, sa kongen. På spørsmål om mor og barn er i god form, var svaret: Så absolutt!

Kongeparet kom til Skaugum i hver sin bil like før klokka 18.30, og dronningen smilte og vinket til det frammøtte pressekorpset.

Pressekorpset hadde stilt opp utenfor porten til Skaugum like etter at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit hadde forlatt Rikshospitalet få timer etter fødselen.

Da kronprinsparet kom til Skaugum sammen med den nyfødte, ble de møtt av barn med flaggborg. Ved porten stod elever fra Jansløkka skole, der den nyfødte prinsessens storebror, Marius, er elev.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no