skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Kronprinsessen har ikke vist seg offentlig siden julefotograferingen. Her sammen med kronprinsregent Haakon og Marius. (Foto: Jon Eeg / SCANPIX POOL)
Kronprinsessen har ikke vist seg offentlig siden julefotograferingen. Her sammen med kronprinsregent Haakon og Marius. (Foto: Jon Eeg / SCANPIX POOL)

Mette-Marit i fin form

Kronprinsesse Mette-Marit er i fin form etter lørdagens kontroll ved Rikshospitalet, trolig den siste før fødselen.

Publisert 18.01.2004 13:05. Oppdatert 18.01.2004 15:52.
Det bekreftet informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen overfor NTB.

Mette-Marit skal blant annet den siste tiden ha drevet styrke- og bevegelsestrening ved å svømme. Det eneste den vordende mor kan gjøre nå, er å ta det med ro og vente.

Kronprinsessen har termin torsdag 22.januar. Førstegangsfødende kan gjerne gå over tiden, mens det motsatte ofte er tilfelle for kvinner som har født tidligere.

Kronprinsessen har ikke vist seg offentlig siden julefotograferingen. Hun var ikke med familien i Asker kirke julaften, men holdt seg hjemme på Skaugum. Ifølge Se og Hør besøkte både Mette-Marit og Haakon kongeparet på Kongsseteren flere ganger i løpet av julen.

Blir skjermet

Når tiden er inne, vil kronprinsessen bli helt skjermet fra de øvrige pasientene på fødeavdelingen på Rikshospitalet. Familien vil også få større plass til rådighet enn det som er vanlig for de andre som har valgt å føde på det samme sykehuset.

Ifølge VG var representanter fra Slottet allerede i forrige uke på sykehuset der de snakket med ledelsen og forsikret seg om at alt nå er klart til den kongelige fødselen.

(NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no