skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Ertstatningssak mot Kristiansen

Viggo Kristiansen
Viggo Kristiansen
I formiddag startet Kristiansand tingrett behandlingen av erstatningskrav fra Arne Bernt Paulsen mot Viggo Kristiansen. Paulsen er far til ei av jentene som ble drept i Baneheia.

Publisert 29.08.2002 09:29.
SE OGSÅ:
ALT OM:
De tre andre foreldrene er tidligere tilkjent mellom 135.000 og 215.000 kroner i ménerstatning, i tillegg til 200.000 kroner i oppreisning. Ettersom Viggo Kristiansen ikke har formue, blir en eventuell ménerstatning trolig aldri utbetalt.

Skadevirkninger

To psykiatere og en lege skal forklare seg om hvilke skadevirkninger tapet av datteren har ført til for Arne Bernt Paulsen. En av psykiaterne, Elin Hordvik, vitnet i byretten og lagmannsretten. Ordene hun brukte om konsekvensene av barnedrapene var depresjon - eksistensiell og åndelig smerte og tap av troen på det gode i livet.

Arne Bernt Paulsens advokat, Ivar Sveen, vil begjære lukkede dører i dag. Paulsen var ikke tilstede da rettssaken gikk i byretten og lagmannsretten, men skal ifølge dommeren trolig forklare seg for retten i dag. Pressen får etter all sannsynlighet ikke være tilstede.

Ikke konkret krav

Paulsen har ikke krevd Viggo Kristiansen for en konkret sum i ménerstatning, men ber retten bruke skjønn. De tre andre foreldrene ble i lagmannsretten tilkjent mellom 135 og 215 tusen kroner . Den gang sa bistandsadvokatene at summen var for lav.

I realiteten vil Viggo Kristiansen aldri kunne betale ménerstatning dersom han blir dømt til det, - han har ikke formue. Alle de fire foreldrene har allerede fått utbetalt 100 000 kroner hver i oppreisning, som var grensa for hva det offentlige tok ansvar for på den tida drapene i Baneheia ble begått. Mer enn det får de trolig aldri.

Av Johanne Tunaal
tilrettelagt for internett av Gunnar Kleiberg

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no