Hopp til innhold
Illustrasjonsfoto regninger
Foto: Comnet / NTB Scanpix

Inkassobransjen

Oppsummert

Et utvalg vil kutte inkassogebyret på krav under 500 kroner. På slike småkrav foreslås det en grense på fire purringer og et samlet gebyr på 240 kroner, mot 700 i dag. Norske inkassobyråer krever fem ganger så mye i gebyr som svenske.

  • Inkassohopp i byggenæringen

    I den norske byggebransjen økte antallet inkassosaker med ti prosent i fjor.

    Et økende antall bedrifter i byggenæringen sliter med å gjøre opp stadig høyere inkassokrav.

    Inkassokonsernet Intrum venter økning i både inkassosaker og konkurser, skriver Dagens Næringsliv.

    – Det er ikke primært økte kostnader som skaper økonomiske problemer, men redusert etterspørsel. Dét er det vanskelig for aktørene å gjøre noe med, sier Morten Trasti, som er analysesjef i inkassokonsernet.

    (NTB)

  • Kredinor-sjefen går på dagen

    Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert.

    Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen.

    Kredinor er et av landets største inkassoselskap. Nysteen blir midlertidig erstattet av Rolf Eek-Johansen og Lisa S. Legallais-Hansen.

    – Styret ønsker at Kredinor skal opprettholde og styrke sin posisjon som markedsleder innen gjeldsbetjening, sier styreleder Sverre Gjessing i en kommentar.

  • Finanstilsynet: Økning i inntektene til inkassoselskapene første halvår

    Inntektene for inkassoselskapene var 1,8 milliarder kroner høyere i første halvår enn ved nyttår, opplyser Finanstilsynet. Det er en oppgang på 7 prosent.

    Inkassogjelden til inndrivelse ved utgangen av første halvår var 121,4 milliarder kroner – en økning med litt over 4 prosent.

    – Inkassogjelden som knytter seg til boliglån, økte med over 15 prosent, og inkassogjeld mot næringsdrivende økte med nesten 14 prosent, skriver Finanstilsynet i sin halvårsrapport over innrapporterte inkassotall.

    (NTB)

  • Fleire har vanskar med å betale billånet

    Dei siste tre månadane har inkassosaker knytt til billån auka med 20 prosent, skriv inkassoselskapet Intrum i ei pressemelding. Dei som kjøpte bil då rentene var lågare under pandemien, har fått høgare kostnadar på lånet. Selskapet fryktar fleire vil få problem med å betale billånet fordi det er venta at rentene skal auke enda meir.

  • Inkassobyråene krever kjempesummer fra svindelofre

    Inkassobyråene krever inn store penger fra svindelofre. Fem av de største inkassobyråene i Norge omsatte for 2,6 milliarder kroner i 2021. Flere har krevd hundretusener fra personer som har opplevd å bli utsatt for svindel. Justisdepartementet opplyser at regjeringen jobber med en ny inkassolov.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no