Hopp til innhold

Imdi ber kommunene bosette 38.000 flyktninger i år – 3000 flere enn tidligere anslått

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet opplyser at det er behov for å bosette flere enn de 35.000 som Imdi opprinnelig anmodet om for 2023. Nå bes det om at kommunene bosetter 38.000 flyktninger.

Det er 7000 flere enn de 31.000 plassene som allerede er vedtatt av kommunene.

– Vi ønsker å imøtekomme kommunenes behov. Derfor foreslår vi blant annet å gi mer til kommuner som bosetter flere flyktninger enn de ble anmodet om før jul, mer penger til norskopplæringen og midlertidig gjeninnføring av tilskudd til kommunale utleieboliger, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap).

Konstituert direktør Lisbeth Fransplass Røren i Imdi sier prognosene for bosettingsbehovet har økt siden anmodningen i fjor høst.

– Situasjonen kan endre seg gjennom året. Det endelige behovet for bosetting i 2023 kan både bli høyere og lavere enn det vi har kjennskap til noe, sier Imdi-direktøren.

I revidert nasjonalbudsjett i mai fremmet regjeringen en rekke forslag som skal bidra til å bosette flere og sørge for at flyktninger kommer ut i arbeid og aktivitet.

Forslagene inngår i de 6 milliardene ekstra til ukrainske flyktninger som fremmes i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no