Nettsikkerhet
Foto: Colourbox.com

ID-tyveri

Oppsummert

ID-tyveri er blant de lovbruddene nordmenn er mest redd for, viser politiets undersøkelser. 35 prosent oppgir at de er mest bekymret for svindel eller bedrageri på nett, og 29 prosent sier de frykter indentitetstyveri.

 • Tiltalt for ID-tyverier

  En 26 år gammel mann fra Larvik må i februar møte i retten, tiltalt for flere identitetsbedragerier. Statsadvokaten mener mannen blant annet har videresendt personopplysninger fra mer enn 20 andre til en annen person.

 • Over 100 tilfeller av lånebedrageri

  Finnmarkingen som har svindlet sin familie og utført en rekke lånebedrageri mot norske banker for 10,5 millioner kroner, må møte i Hammerfest tingrett i november. Mannen står tiltalt for over 100 tilfeller av lånebedrageri og ID-tyveri.

 • Mistenkt for ID-tyveri

  En larviksmann er pågrepet og mistenkt for ID-tyveri. Politiet har funnet flere dokumenter med kopier av bankkort til flere personer, etter at de ransaket boligen til 26-åringen. – Flere kan være uvitende om at identiteten deres er misbrukt, sier krimsjef Knut Vidar Vittersø i Sør Øst politidistrikt. Mannen skal ha benyttet seg av andres identitet til å blant annet kjøpe klær på nettet. Han slapp ut av fengsel i juli for en tilsvarende dom.

 • Slipper lån etter ID-misbruk

  Flere ferske dommer har gitt ofre for stjålet identitet medhold i at de ikke er ansvarlige for bankgjeld som er opprettet i deres navn av ID-tyver, skriver NTB. Gjøvik tingrett avviste i forrige uke krav mot en mann på forbrukslån han ikke kjente til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no