Hopp til innhold
Hyttefelt i Øystre Slidre
Foto: Espen Bratlie / Samfoto

Hyttebygging

 • Kraftig stigning i hyttepriser

  Hytteprisene steg kraftig med over 15 prosent i første halvår i år.

  Det melder Eiendom Norge.

  Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå godt over 3 millioner kroner, og selv om prisene har økt mest for hytter ved sjøen, har de også økt for hytter på fjellet.

  Samtidig selges færre det færrehytter nå, og nivået er tilbake slik det var før pandemien.

  Hyttefelt hvor hyttene står tett i tett i Hafjell.
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • 1,8 milliarder fra hytteeiere

  En utredning viser at hytteeiere i Valdres bidrar til en omsetning på ca 1,8 milliarder kroner pr år. Utredningen er er gjort av konsulentfirmaet Menon på bestilling av selskapet Visit Valdres.

  Rapporten viser at 60 prosent av selve hytteutbyggingen utføres av lokale selskaper.

  Daglig leder i Visit Valdres, Merete Hovi, sier at det bør foregå en kontrollert hytteutbygging av hensyn til natur og miljø. (Bildet er fra Beitostølen i Øystre Slidre.)

  Oversiktsbilde Beitostølen.
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • Rekordmange byggetillatelser til nye hytter

  I løpet av 2021 ble det gitt byggetillatelse til 7 454 nye hytter og fritidsleiligheter. Det er en oppgang på 54,3 prosent fra året før, og en klar rekord i perioden 2010-2021, det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

  I en pressemelding skriver SSB at det er blitt gitt flest byggetillatelser i Innlandet og Viken, med henholdsvis 1887 og 1856 tillatelser.

  – I disse fylkene ligger det mange store skianlegg, hvor det stadig bygges nye, store leilighetskomplekser med fritidsleiligheter i tillegg til enkeltstående hytter, sier Magnus Espeland i SSB.

 • Søppel i Kvitfjell

  Søppel fra byggeaktiviteten i Kvitfjell har blitt et stort problem. Det flyter over på byggeplassene og blåser innover i fjellet, skriver GD. Daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud, er enig i at det er et stort problem. Han mener kommunen må kreve byggestopp hvis utbyggerne ikke begynner å rydde opp etter seg.

 • Hyttesak opp i formannskapet

  Flere hytteforeninger i Ringsaker ønsker fortgang i saken om ny vannforsyning i Ringsakerfjellet.

  Manglende vannforsyning har ført til byggestopp i fjellet og at en rekke hytter uten vannforsyning ikke får oppgradert sine bygg.

  Formannskapet skal behandle saken i morgen, melder Hamar Arbeiderblad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no