Hopp til innhold

Hyller soldatene fra Azovstal

Soldatene som har holdt stand mot russiske angripere på stålverket i Mariupol i 82 dager, blir hyllet av det ukrainske forsvaret.

– De fulgte ordre og holdt ut mot en overmektig fiende, noe som ga den ukrainske hæren tid til å omgruppere seg, trene opp flere soldater og motta store mengder våpen fra andre land, sier Denys Prokopenko som leder Azov-regimentet i en videotale ifølge avisa Kyiv Independent.

Generalstaben i Ukrainas væpnede styrker sier at soldatene på Azovstal har fullført sitt kampoppdrag, og at de nå hadde fått ordre om å redde liv.

Mandag ble Russland og Ukraina enige om en våpenhvile mens minst 260 ukrainske soldater ble evakuert til russisk-kontrollert område. Nå skal det forhandles om fangeutveksling.

Generalstaben sier at innsatsen fortsetter for å redde ut ukrainske soldater som fortsatt befinner seg på stålverket, men antallet gjenværende soldater er uklart.

Den ukrainske hæren har sendt ut dette bildet av en såret ukrainsk soldat som viser seiers-tegnet inne på Azovstal. Bildet skal være tatt 10. mai.

Bildet viser en såret soldat inne på Azovstal i Mariupol
Foto: Dmytro 'Orest' Kozatskyi / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no