Hopp til innhold
Dronebilde av skredområde i Valsøyfjord i Heim kommune.
Foto: Bertelsen & Garpestad AS

Hus tatt av skred i Valsøyfjord

Oppsummert

Et hus ble tatt av et jordskred i Valsøyfjorden i Heim kommune i Trøndelag. En eldre kvinne er omkommet, og seks personer ble fraktet til sykehus. Statens vegvesen skal undersøke hva som kan ha utløst skredet.

  • Normal drift i anleggsområde på E39

    Statens vegvesen opplyser at det nå er normal drift, men at arbeidet med ny E39 mellom Betna-Hestnes fortsatt preges av den alvorlige ulykka 2. september. Ei eldre kvinne døde da huset hennes ble tatt av jordmasser fra anleggsområdet. Prosjektleder Odd Helge Innerdal sier det kommer til å være stort fokus på grunnforhold og vannveier under hele anleggsgjennomføringa. Flere ekstra tiltak er satt inn, blant anna står ei vakt nede ved veien for å følg med på terrenget.

  • Skredrapport klar før jul

    Ekspertgruppa, som undersøker årsaken til jordskredet i Heim kommune, sier rapporten skal være klar før jul. Gruppa mener de vil ha de tekniske årsakene til hvorfor skredet gikk klar i god tid før jul, opplyser Norges Geologiske Institutt. I mars 2023 vil de også presentere hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå lignende skred.

    Ekspertgruppa undersøker skredområdet i Valsøyfjord.
    Foto: Jøte Toftaker / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no