Hopp til innhold

Hundespann påkjørt av bil under Femundløpet – én hund er død

Et hundespann ble lørdag påkjørt av en bil ved Galten i Engerdal under sledehundløp Femundløpet. Én hund er død, opplyser arrangøren.

Ulykken skjedde ved da hundespannet skulle krysse fylkesvei 217 ved Galten gård. Løpsleder Jon Anders Kokkvoll opplyser til Arbeidets Rett at det på ulykkestidspunktet ikke var fysisk vakt ved veipasseringen. Arrangøren har vært i kontakt med både hundefører og bilfører.

– Det var en sterk uoppmerksomhet av to parter som førte til at ulykken skjedde. Hundespannet var i veibanen, og der kommer det en bil som kjører midt inn i spannet. En hund dør momentant, og en hund er bekreftet med brudd i et bein. Hundeføreren kom uskadd fra ulykken, sier han.

Operasjonsleder Frode Øvreås sier til avisen at politiet foreløpig ikke vil foreta seg noe, men at kontaktinformasjonen mellom de involverte er delt med tanke på videre dialog i saken.

Det er ikke første gang det skjer en stygg ulykke under løpet. I 2008 kjørte også en bil inn i hundespann og skadd flere hunder. Femundløpet er et langdistanse sledehundløp som går av stabelen hver vinter. Løpet har start og målgang i Røros.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no