Goldenretriever valp pippi
Foto: Trude Furuly / NRK

Hunder

Oppsummert

Studier av hundens DNA viser at mennesket og hunden har fulgt hverandre i 11.000 år. Dermed er det klart at hunder ble husdyr før noen andre arter.

 • Alvorlig hundepest påvist i Arendal

  Det Mattilsynet omtaler som en alvorlig hundepest har dukket opp i Arendal. Før helgen ble det påvist parvovirus på en importert hund, opplyser veterinær Camilla Lilleholt ved Agder Dyreklinikk til Agderposten. Viruset er svært smittsomt mellom hunder, men også katter kan bli smittet.

 • Korona påvist hos hund i Sverige

  For første gong er det påvist covid-19 hos ein hund i Sverige, kunngjer det svenske veterinærinstituttet. Den aktuelle hunden blei ifølge Svenska Kennelklubben lagt inn på dyresjukehus på grunn av luftvegssymptom. Ein av dei tilsette som behandla hunden fekk også påvist koronavirus, men det er ikkje dokumentert om det var hunden som smitta vedkommande. Instituttet understrekar at den største risikoen for smittespreiing først og fremst er mellom menneske.

 • Hund avlives etter å ha bitt barn

  Hunden som bet en åtte år gammel gutt på Tokerud i Oslo mandag kveld, skal avlives, det opplyser politiet i en e-post til NTB. Politiet vil etterforske hva som har skjedd. Barnet ble mandag sydd på sykehuset og ifølge far til barnet går det nå bedre.

 • Gutt ble bitt av hund

  Politiet i Oslo skriver på Twitter at en gutt på 8 år ble bitt av hund på en lekeplass på Tokerud i Oslo. Gutten har bittskader i bryst og er sendt til sykehus. Pårørende er varslet og er sammen med gutten. Politiet har tatt hunden til forvaring. Ifølge politiet er det ingen relasjon mellom gutten og hundeeieren/hunden.

  – Opplysninger politiet sitter med per nå, tilsier at hundeeier gikk med hunden i bånd forut for hendelsen.

 • Utdanner covid-hunder i Sverige

  Fire hunder er i gang med treningen som covid-jegere i Sverige, melder SVT. Hundene trenes i å kunne skille mellom covid-19-sykdom og vanlig forkjølelse. Treffprosenten er mellom 85 og 100 prosent, forteller Michael Hedman som leder prosjektet. Han sier at hensikten er å gjøre testingen billigere ved at hunder kan gjøre det første utvalget før PCR-testene. Hunder er allerede i bruk til dette i Finland.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no