Hopp til innhold
Goldenretriever valp pippi
Foto: Trude Furuly / NRK

Hunder

Oppsummert

Studier av hundens DNA viser at mennesket og hunden har fulgt hverandre i 11.000 år. Dermed er det klart at hunder ble husdyr før noen andre arter.

 • Hund fant 200 kilo udetonert sprengstoff i tunnel

  Bombehunden Corona har funnet flere hundre kilo udetonert sprengstoff som har vært brukt under vegbygging i Trøndelag, blant annet i den nye Hell-tunnelen. Terje Dolmseth, bergsprengingsleder for Acciona construction, mener det burde være påbudt å bruke hund for å finne udetonert sprengstoff i anleggsbransjen.

 • Barn bitt av hund

  Ett barn på fire år er fløyet til sykehuset i Kristiansand, etter at det ble bitt av en hund i Kvinesdal i Agder. Politiet meldte på Twitter at barnet ikke fremsto som livstruende skadd, men at luftambulanse likevle ble rekvirert. Politiet jobber med å avklare hendelsesforløp og eierforhold til hunden.

 • Ny hundeteknologi fra Trøndelag

  Teknologiselskapet Lilbit AS har utviklet et produkt som skal bidra til bedre hundehelse, skriver de i en pressemelding.

  Ved hjelp av kunstig intelligens har de plassert en brikke i hundens halsbånd. Dette skal bidra til å spore hundens bevegelser. I tillegg er målet å kunne avdekke tidlige tegn til sykdom og finne ut om hunden er urolig når eieren er borte.

  Produksjonen om tidligere foregikk i Kina, har blitt flyttet til Trøndelag.

  Hund med brikke
  Foto: PAAL HODNE / PAAL HODNE
 • Britiske postarbeidere ble angrepet av hund over 1.600 ganger i 2021

  Britiske postarbeidere meldte inn over 1.600 hundeangrep i fjor, ifølge Royal Mail. Noen av dem har fått varige skader og også blitt uføre.

  Det er tilsynelatende ikke alltid lett å være postmann i Storbritannia, ifølge den seneste rapporten fra det britiske postvesenet Royal Mail.

  For totalt 1.673 britiske postarbeidere meldte i fjor fra om at de hadde blitt angrepet av hund da de forsøkte å levere folks post. Det betyr at det i gjennomsnitt fant sted 32 hundeangrep i uka.

  Noen av dem sitter igjen med varige men, mens andre har blitt redde for egne kjæledyr, melder NTB.

 • Hundeeier dømt til å betale erstatning

  En hundeeier fra Gudbrandsdalen er dømt til å betale ei kvinne over 300.000 kroner i erstatning og saksomkostninger etter at hunden hans angrep og bet henne i 2019. Det melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Kvinnen ble bitt i ansiktet og venstre lår. Ifølge dommen fra Vestre Innlandet tingrett har hun fått en varig, medisinsk invaliditetsgrad på 15 prosent. Hundeeieren har anket saken til lagmannsretten, skriver avisa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no