Hopp til innhold
Finnmarksløpet 2017
Foto: Knut-Sverre Horn / NRK

Hundekjøring

  • Tre hunder døde under Iditarod

    Tre hunder døde under Iditarod, melder nyhetsbyrået AP.

    Iditarod er verdens lengste hundeløp på 1800 kilometer, og foregår i Alaska. Det er fem år siden sist en hund døde i løpet.

    Alle de tre hundene er fra ulike hundespann. Hundekjørerne trakk seg fra konkurransen på grunn av løpsreglene. To av hundekjørerne kjørte løpet for første gang, og den tredje hadde kjørt sitt andre løp.

    Hundene kollapset og døde. Den ene hunden, en to år gammel hund, kollapset søndag morgen kort tid før sjekkpunktet i landsbyen Nulato.

    Melanie Johnson, seniorsjef i PETA, sier til AP at dødsfallene viser at kjørere må slutte å sette hundene i fare og at løpet må avsluttes.

    Dallas Seavey kom i mål på tirsdag og vant Iditarod for 6. gang.

    Les om Sassen som deltar i årets Finnmarksløp. Han havnet i en alvorlig ulykke i januar.

    Iditarod
    Foto: AP
  • Politiet ferdig etterforsket anmeldelse av hundekjører

    Politianmeldelsen av hundekjører Thomas Wærner fra Nord-Torpa i Nordre Land er ferdig etterforsket. Det skriver politiadvokat Airin Andersen ved Finnmark politidistrikt i en e-post til NRK.

    – Den mistenkte er avhørt, og saken ansees som ferdig etterforsket. Saken skal nå vurderes av juristen og påtaleavgjøres, skriver hun.

    Det var hundekjører Kristoffer Halvorsen også fra Nord-Torpa som anmeldte Wærner under årets Finnmarksløp. Halvorsen fortalte den gang at han ble truet av Wærner, og at han ikke turte å kjøre videre etter sammenstøtet 13. mars i Tana.

    Halvorsen valgte å bryte løpet ved sjekkpunkt Neiden.

    Thomas Wærner
    Foto: Øyvind Næss / NRK
  • En hund er død etter påkjørsel av bil i Femundløpet

    En hund er død etter å ha blitt påkjørt av bil under Femundløpet. En annen hund ble skadet med beinbrudd, og måtte avlives. Ulykken skjedde der løypa til Femundløpet krysser fylkesveg 217 ved Galten gård i Engerdal, sier oppdragsleder Ove Stian Ovrum i Innlandet politidistrikt.

    Bilen kjørte inn i hundespannet, men hundekjøreren kom ikke til skade.

    Løpsleder Jon Anders Kokkvoll sier til avisa Arbeidets Rett at det på ulykkestidspunktet ikke var fysisk vakt ved vegpasseringen, men at det var markering med varsellys med blink.

    – I hundesporet var det også markering om vegpassering. Vi hadde fysiske vegvakter fram til klokken åtte lørdag morgen. Da måtte vi omprioritere på en av de mange andre veikryssingene vi har, sier Kokkvoll til avisa.

  • Monsen fekk medhald

    Lars Monsen har fått medhald i si klage, og får nå køyre organiserte turar med hundespann i Femundsmarka, skriv Arbeidets Rett. Nasjonalparkstyret sa nei og Monsen klaga vedtaket inn til Miljødirektoratet. Dei har gjeve Monsen medhald.

    Lars Monsen
    Foto: Hanne Wilhelms / NRK
  • Thomas Wærner vant Femundløpet

    Hundekjøreren Thomas Wærner tok sin andre seier i det 650 km lange Femundløpet søndag kveld. Det har vært varmere enn det pleier å være under Femundløpet, og det har gjort løypa krevende.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no