Meng Wanzhou
Foto: STRINGER / Reuters

Huawei-saken

Oppsummert

USA har satt den kinesiske telegiganten Huawei på en svarteliste og sier de utgjør en sikkerhetsrisiko for nasjonal sikkerhet. Flere amerikanske selskaper har avsluttet samarbeidet med Huawei.

 • Huawei ventar milliardtap

  Huawei sine inntekter kan bli 30 milliardar dollar lågare enn forventa, skriv NTB. Ein av grunnleggarane seier at USA si vilje til å innføre det han kallar ekstreme tiltak overraska selskapet. USA har svartelista Huawei.

 • USA-sanksjoner hindrer Huawei

  Mobilprodusent Huawei sier at USA-sanksjoner er til hinder for at de blir størst i verden. Tidligere har Trump sagt at Huawei utgjør en sikkerhetstrussel på grunn av sine bindinger til kinesiske myndigheter, og erklærte deres produkter uønsket i USA.

 • Huawei utvider i Afrika

  Huawei og Den afrikanske union har undertegnet en intensjonsavtale blant annet om utbygging av neste generasjons mobilnett. Amerikanske myndigheter frykter kinesisk etterretning kan misbruke Huaweis teknologi, noe det kinesiske selskapet avviser.

 • Huawei kutter bånd til USA

  Flere amerikanske ansatte i det kinesiske teknologiselskapet Huawei har blitt sendt hjem, det skriver Financial Times. USA har svartelistet Huawei, og sier de er en sikkerhetsrisiko. Flere amerikanske selskaper har avsluttet samarbeidet med Huawei.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no