Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou
Foto: Reuters

Huawei-saken

Oppsummert

Finansdirektøren i den kinesiske mobilgiganten Huawei, Meng Wanzhou, er arrestert i Canada. Hun risikerer utlevering til USA der Huawei anklages for å ha videresolgt amerikansk datautstyr til Iran i strid med USAs sanksjoner.

 • Pompeo advarer mot Huawei

  Under et besøk i Ungarn mandag sa USAs utenriksminister Mike Pompeo at de kan bli nødt til å begrense sine operasjoner i land som bruker utstyr fra Huawei, ifølge Reuters. USA er bekymret for at Huawei samler informasjon for kinesisk etterretning.

 • USA ber Kina løslate canadiere

  USAs ambassadør til Canada sier Kinas fengsling av to canadiske statsborgere er uakseptabel og ber Kina løslate dem. Kina pågrep canadierne etter at Canada arresterte Huawei-toppen Meng Wanzhou etter arrestordre fra USA i desember.

 • Støre kritisk til Huawei i 5G-nett

  Arbeiderpartiet vil ha et nordisk samarbeid om utbyggingen av 5G-nettet. I går advarte PST mot å la den kinesiske telegiganten Huawei levere utstyr til den neste generasjonen mobilnett. Ap-leder Jonas Gahr Støre vil heller ha svensk og finsk utstyr.

 • Kaster ut Huawei-ansatte i Danmark

  Danske myndigheter har kastet ut to Huawei-ansatte ved selskapets kontor i København, etter etter at det ble avdekket at de to manglet arbeidstilatelse, melder nyhetsbyrået Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no