Meng Wanzhou
Foto: STRINGER / Reuters

Huawei-saken

Oppsummert

USA har satt den kinesiske telegiganten Huawei på en svarteliste og sier de utgjør en sikkerhetsrisiko for nasjonal sikkerhet. Flere amerikanske selskaper har avsluttet samarbeidet med Huawei.

 • Panasonic dropper Huawei

  Panasonic avslutter forretningene med det kinesiske teknologiselskapet Huawei, som følge av at USA har satt Huawei på en svarteliste. Det melder nyhetsbyrået AFP. Også en rekke andre selskaper har de siste dagene avsluttet samarbeidet med selskapet.

 • Stanser Huawei-lansering

  Britiske EE og Vodafone innstiller forhåndssalget av nye 5G-mobiler fra kinesiske Huawei. Selskapene sier de vil ha forsikring om at kundenes sikkerhet ivaretas. To av Japans største mobilselskap utsetter også lanseringen.

 • Utsetter Huawei-forbud

  Et amerikansk forbud mot å eksportere teknologi til det kinesiske selskapet Huawei er utsatt i 90 dager for å tillate programvareoppdateringer og andre juridiske forpliktelser. Mandag ble det kjent at Google avvikler samarbeidet med Huawei.

 • Kan ha krav på å heve kjøp

  Forbrukarrådet seier at Huawei-kundar kan ha krav på prisavslag eller å heve kjøpet dersom Huawei ikkje tilbyr sikkerheitsoppdateringane. Ifølgje Forbrukarrådet kan det bli kalla ein feil eller mangel om dei ikkje tilbyr det ein har betalt for. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no