NRK Meny

Høyskoler ønsker å bli universiteter

 • Håper på nytt universitet i Oslo

  Oslo ligger an til å få universitet nummer to til neste år. Høgskolen i Oslo og Akershus er et viktig steg videre i sin søknad, da de i dag fikk beskjed fra den sakkyndige komiteen nedsatt av NOKUT om at alle kravene til å bli universitet er oppfylt.

 • HiOA leter etter universitetsnavn

  Høgskolen i Oslo og Akershus har brukt 800.000 på å finne navn, hvis det blir universitet. Rektor har foreslått OsloMet. Språkrådet mener det er uaktuelt fordi statlige virksomheter skal ha norsk navn, skriver Khrono. Andre forslag er Aker universitet og Universitetet Nova.

 • Søker om å bli universitet

  Høgskolen i Oslo og Akershus leverte i dag sin søknad om å bli universitet. Høgskolen har jobbet med prosessen siden 2015. En av grunnene til at de ønsker seg universitetsstatus, er for å få økt selvstyre fordi de tror det vil gi et bedre samarbeid med samfunnet.

 • Skjerper krav for å bli universitet

  Kravene for høgskoler som ønsker å bli universitet skjerpes. Dette vil likevel skape få utfordringer for Høgskolen i Sørøst-Norge, mener rektor Petter Aasen. – Kravene er noe strengere, men de er greie å forholde seg til, sier Aasen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no