Erna Solberg
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Høyres landsmøte 2016

Oppsummert

Høyre er samlet til landsmøte på Gardermoen 8.-10. april. Da partileder og statsminister Erna Solberg holdt sin landsmøtetale, trakk hun frem sikkerhetspolitiske utfordringer, stigende ledighet og økte asylankomster som områder som viktige områder.

 • Høyre omfavnet delingsøkonomi

  Forslaget om at Norge skal være positiv til delingsøkonomi fikk tilslutning til stor applaus fra Høyres landsmøte søndag. Flere av de som holdt innlegg la vekt på at omstilling i økonomien betyr at vi må tenke nytt også på dette området.

 • Høyre vil fortsette samarbeidet

  Høyre erklærer at samarbeidet mellom de fire partiene bør fortsette etter valget 2017. En uttalelse fra landsmøtet sier at Høyre vil ha bredest mulig borgerlig samarbeid, men sier ikke om de ønsker å inkludere støttepartiene i regjeringen eller ikke.

 • Kunnskapsminister kutter i pensum

  – Kraftige pensumkutt i alle skolens fag må til for å komme bort fra dagens overfladiske læring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Onsdag legger han fram legger fram en ny stortingsmelding om skolens innhold.

 • Se direkte fra Høyres landsmøte

  Høyres landsmøte 2016
 • Kapur glad for hijab-beslutning

  Mudassar Kapur fra Høyres sentralstyre og Oslo Høyre sier han er glad landsmøtet ikke gikk inn for forbud. – Vi har problem med F-ordet forbud, men det er et annet F-ord vi liker veldig godt. Det er Frihet, sier Kapur.

Høyres landsmøte 2016
Høyres landsmøte 2016

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no