Erna Solberg
Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

Høyres landsmøte 2014

Oppsummert

Høyre startet sitt landsmøte på Gardermoen fredag. Søndag ble Erna Solberg gjenvalgt som leder for partiet. Nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie ble også som ventet gjenvalgt.

 • Solberg varsler hardere tak

  Høyrefolk er entusiastiske, og ikke så lite forbløffet, over hvor konfliktfritt det er å sitte i regjering med Frp. Men statsminister Erna Solberg varsler at de store grepene for å snu Norge gjenstår. – De største grepene ligger foran oss. Det er tid for å levere tilbake for den tilliten velgerne ga oss, sier Solberg.

 • Solberg gjenvalgt som Høyre-leder

  Erna Solberg ble som ventet gjenvalgt som Høyre-leder til stående applaus på landsmøtet på Gardermoen. Hun er dermed den Høyre-lederen som har sittet lengst som leder i en sammenhengende periode. Også nestlederne Jan Tore Sanner og Bent Høie ble gjenvalgt.

  Erna Solberg
  Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix
 • Veiutbygging mellom de store byene

  Høyre kommer til å vedta at det nye statlige veiselskapet bare skal bygge ut motorvei mellom de største byene. – De store byene må prioriteres, sier Linda Hofstad Helleland (H).

 • Fjerner søknadsplikt på uthus

  Regjeringen vil gjøre det enklere for folk å bygge mindre nybygg og fjerner søknadsplikten på bygg opp til 50 kvadratmeter. Samtidig begrenses muligheten for naboklager i byggeprosesser.

Enighet om klimatiltakene

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no