NRK Meny
Angrep i Elfenbenkysten
Foto: JOE PENNEY / Reuters/NTB Scanpix

Hotellangrep i Elfenbenskysten

Oppsummert

14 sivile, to soldater og seks angripere ble drept da tungt væpnede menn åpnet ild mot to hoteller i turistbyen Grand-Bassam i Elfenbenskysten 13. mars.

 • Arrestert i Mali etter hotellangrep

  To personer er arrestert i den nordlige Mali, mistenkt for å ha hatt en nøkkelrolle i terrorangrepet på et turisthotell i Elfenbenskysten 13. mars. 19 personer ble drept i angrepet som Al Qaida i Magreb sa de sto bak.

 • 15 terror-pågrepet i Grand Bassam

  15 mennesker er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i turistbyen Grand Bassam i Elfenbenskysten 13. mars. Politiet leter fortsatt etter den antatte hovedmannen bak angrepet som drepte 14 sivile og to soldater.

 • Satt og drakk øl før angrep

  Terroristene fra al-Qaida som drepte 16 mennesker ved en strand i Elfenbenskysten på søndag, satt og drakk øl på en strandbar før angrepet. Det skriver avisa The Guardian. I følge et vitne på baren snakket de arabisk seg i mellom.

 • Elfenbenskysten frykter mer terror

  Tungt bevæpnede soldater patruljerte mandag feriestedet Grand Bassam i Elfenbenskysten, der 22 mennesker ble drept i et terrorangrep søndag. 16 av de drepte var sivile, blant dem fire utlendinger. Elfenbenskystens regjering holdt krisemøte mandag.

 • Frykter turismefall etter angrep

  Arbeidere frykter konsekvensen av det første antatt islamistiske angrepet i fattige Elfenbenskysten. – Vi jobber her hver dag så turister kan komme og slappe av. Nå tror jeg ikke kundene vil komme tilbake, sier en mann som leier ut solsenger til AP.

Flykntinghjelpens Richard Skretteberg havnet midt i angrepet mot hoteller i Elfenbenskysten.
Utenriksmedarbeider Marit Kolberg forteller om lignende angrep i Afrika der vestlige hoteller angripes.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no