Attorney General Jeff Sessions Testifies Before Senate Intelligence Committee
Foto: Win Mcnamee / AFP

Høringen av Jeff Sessions

Oppsummert

Justisminister i USA Jeff Sessions vitner for det amerikanske senatets etterretningskomité. Sessions skal spørres ut om blant annet mulig russisk innblanding i det amerikanske valget.

 • Høringen er avsluttet

  Høringen er dermed over. Sessions nektet flere ganger for å ha deltatt i et samarbeid med russerne, og motsa president Donald Trump da han hevdet at det var James Comeys håndtering av Clinton-etterforskningen, og ikke Comeys Russland-etterforskning, som var årsaken til at Comey fikk sparken.

  Demokratene føler antageligvis at høringen ble noe amputert da Sessions nektet å videreformidle innhold i samtaler mellom ham selv og president Donald Trump.

 • – Finn ut hva du kan svare på

  Senator Richard Burr oppfordrer Sessions til å utrede sammen med justisdepartementet hvilke spørsmål han kan svare på, og hvilke han ikke kan svare på. Han håper Sessions har anledning til å komme tilbake for senatet og kaste mer lys over sakskomplekset ved en senere anledning.
  Burr avslutter med å takke Sessions for at han har samarbeidet, før han hever høringen.

 • Kamp mellom partiene

  Høringen har gått inn i en rytme hvor demokratene forsøker å presse og sette fast Sessions, men republikanerne tilsynelatende bruker til på å underbygge justisministerens troverdighet.

Jeff Sessions i høring i senatet
Jeff Session høring i senatet
Mr. Burr starter utspørringen av Jeff Sessions
Jeff Sessions i høring
Justisminister Jeff Session i høring i senatet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no