Iran HIV
Foto: Vahid Salemi / AP

HIV-smitte i Norge

Oppsummert

I 2016 var antall nye hivsmittede lavere enn det har vært de siste ti årene. Ifølge Helsedirektoratet er dette fordi det lenge har vært et forebyggende arbeid rettet mot gruppen menn som har sex med menn. Tallet gikk ikke ned fra 2016 til 2017.

 • Kritiserer politi for hiv-melding

  Generalsekretær i Hiv Norge, Anne-Karin Kolstad kaller Haugesundspolitiets advarsel om en hiv-smittet prostituert for feilinformasjon. Dette er med på å øke stigmaet rundt det å leve med hiv, sier Kolstad til Rogalands Avis.

 • Advarer mot prostituert mann

  Politiet går nå ut med advarsel etter at en mann i kvinneklær i lang tid har solgt sex blant annet i Kristiansand og Haugesund. Mannen var HIV-positiv. Den utenlandske mannen er nå utvist fra Norge.

 • Lanserer hiv-test for hjemmebruk

  Helseutvalget for homohelse starter et prosjekt med gratis hjemmetest for hiv, for at flere skal velge å teste seg. Rask behandling betyr bedre livskvalitet og mindre risiko for å smitte andre. Prøveprosjektet er støttet av helsemyndighetene.

 • Ingen positive tester

  Ingen testet positivt for HIV under årets Oslo Pride. Olafiaklinikken hadde stand under arrangementet og 18 prosent flere enn i fjor testa seg for seksuelt overførbare sykdommer.

Leif Ove Hansen fra HivNorge om redusert smittefare
Hiv er gått i glemmeboken mener Kim Fangen fra Nye Pluss

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no