Persian Gulf Tensions
Foto: Det britiske forsvarsdepartementet / AP

Hevder Iran ville borde tankskip

Oppsummert

Båter fra den iranske revolusjonsgarden skal ha forsøkt å borde en britisk oljetanker ved Hormuz-stredet, men ble jaget av den britiske fregatten HMS Montrose, som eskorterte oljetankeren.

 • Mener USA er skyld i økt spenning

  Russlands viseutenriksminister sier til nyhetsbyrået RIA Novosti at USA bevisst og målrettet ønsker å øke spenningen mellom Iran og Storbritannia, og at de dermed har ansvaret for at Iran skal ha forsøkt å ta kontroll over en britisk oljetanker.

 • USA: Navigasjonsfriheten truet

  Det angivelig iranske forsøket på å stanse et britisk tankskip i Hormuzstredet utgjør en trussel mot navigasjonsfriheten, ifølge USAs sentralkommando. Nå vil de ha en internasjonal respons for å sikre friheten til å ferdes på havet.

 • Advarer skip i Hormuzstredet

  Det britiske transportdepartementet oppfordrer alle skip som flagger det britiske flagget til å øke sikkerhetstiltakene sine ved gjennomfart i Hormuzstredet. En britisk oljetanker ble tidligere i dag forsøkt stanset i stredet.

 • Ber Iran dempe konfliktnivået

  Storbrittania sier tre bevæpnede iranske båter skal ha forsøkt å stoppe en britisk oljetanker i Hormuzstredet, men snudde etter «muntlige advarsler», skriver Reuters. Britiske myndigheter ber nå Iran dempe konflikten. Iran nekter for hendelsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no