Svalbard2

Henter skiløpere på Svalbard

Oppsummert

Sysselmannen på Svalbard og Hovedredningssentralen har satt i gang en evakuering av 19 skiløpere. Det er kraftig vind i området og skiløperne har bedt om å bli hentet. To helikoptre blir sendt til området.

 • Alle skiløperne hentet

  Alle de 19 skiløperne som var værfaste på Svalbard, er nå hentet ut med helikoptere. Det melder Hovedredningssentralen. Skiløperne ba selv om å bli hentet fordi været er dårlig og vinden hadde revet i stykker flere av teltene deres.

  Laster Twitter-innhold
 • De første skiløperne hentet ut

  De første av de 19 skiløperne er nå hentet ut av området med helikopter. Det melder Hovedredningssentralen. Skiløperne har bedt om å bli evakuert på grunn av uvær og kraftig vind. Et annet helikopter skal hente resten av løperne.

  Laster Twitter-innhold
 • – Det er erfarne guider

  Sysselmannen på Svalbard er nå på vei med to helikoptre for å hente ut skiløperne. Det sier sysselmannens førstebetjent, Per Andreassen. – Det er erfarne guider, så når de melder fra om at de trenger hjelp til å komme seg ut, tar vi det alvorlig.

 • Evakuerer på grunn av kraftig vind

  – Det blåser heftig og teltene har begynt å revne. De har derfor bedt om å bli hentet, og under forholdene virker det fornuftig, sier redningsleder Frode Iversen på Hovedredningssentralen. En gruppe på 19 skiløpere på Svalbard har bedt om evakuering.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no