Andrew Chan og Myuran Sukumaran er dømt til døden i Indonesia
Foto: JEWEL SAMAD / Afp

Henrettelser i Indonesia

Oppsummert

Indonesia planlegger å henrette 16 fanger i år. Flere av dem er utlendinger som er dømt til døden for narkotikasmugling. Også i fjor henrettet Indonesia flere dødsdømte utlendinger til sterke internasjonale protester.

 • Vil henrette narkotikadømte

  Myndighetene i Indonesia planlegger å henrette 14 narkotikadømte personer de neste dagene, melder nyhetsbyrået Reuters. FN ber Indonesia stanse henrettelsene og sier landets bruk av dødsstraff er urovekkende.

 • Vil henrette 14 narkodømte

  Indonesiske myndigheter vil i løpet av få dager henrette 14 personer som er dømt for narkotikaforbrytelser, deriblant flere utlendinger. FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Al Hussein, ber om at henrettelsene ikke gjennomføres, melder NTB.

 • Indonesia henretter tre utlendinger

  Indonesia planlegger å henrette tre utlendinger ved skyting på fredag. De tre er menn fra Pakistan, Nigeria og Zimbabwe, melder Reuters. I alt planlegger Indonesia å henrette 16 fanger i år.

 • Indonesia avviser dødsdom-anke

  En domstol i Indonesia har avvist den siste anken til franskmannen Serge Atlaoui som er dømt til døden for narkotikasmugling. Indonesia henrettet i april flere utlendinger til tross for sterke internasjonale protester.

 • – Henrettelsene er umenneskelige

  Norske Ivar Schou var nær venn av de australske narkotikasmuglerne som ble henrettet i Indonesia i går. Schou er preget av sorg, og beskriver drapene som umenneskelige.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no