Henning Mankell
Foto: JOHANNES EISELE / Afp

Henning Mankell er død

Oppsummert

Henning Georg Mankell (født 3. februar 1948 – død 5. oktober 2015) var en svensk forfatter og teaterregissør. Han skrev bøkene om politietterforskeren Kurt Wallander og ble en suksessforfatter i Sverige og i resten av verden.

 • Hoem og Rønning om Mankell

  Litteraturanmelder Knut Hoem og professor Helge Rønning oppsummerer forfatterskapet til Henning Mankell.
 • – La grunnlaget for god krim

  Den norske krimforfatteren Unni Lindell sier det er et stort tap for verdens krimlitteratur at Henning Mankell har gått bort. – Jeg tenker på ham hver gang jeg ser ut det vinduet. Jeg måtte felle noen tårer i dag, sier Lindell til NTB.

 • Mankell tapte kampen mot kreften

  Henning Mankell fortalte i januar i fjor at han hadde fått påvist kreft i nakken og venstre lunge, med spredning andre steder i kroppen. Mankell sovnet stille inn i sitt hjem i Göteborg mandag morgen, opplyser den svenske forfatterens forlegger.

 • – En stor forfatter har gått bort

  Henning Mankells forlag i Norge, Gyldendal, mottok beskjeden om dødsfallet med stor sorg. – Henning var en stor forfatter, med et sterkt politisk engasjement, sier sjefredaktør Cathrine Bakke Bolin i Gyldendal til NTB.

 • Henning Mankell er død

  Den svenske forfatteren Henning Mankell er død. Han ble 67 år gammel. Det opplyser hans svenske forlag på sin hjemmeside. Mankell hadde vært syk i lengre tid. I januar i fjor opplyste han at han led av kreft.

  Henning Mankell
  Foto: Fabian Bimmer / Ap
Litteraturanmelder Knut Hoem og professor Helge Rønning oppsummerer forfatterskapet til Henning Mankell.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no