politiet
Foto: Holm / SCANPIX

Henlegger hverdagskriminalitet

Oppsummert

Politimesteren i Romerike politidistrikt sendte ut et direktiv om at hverdagskriminalitet skal henlegges på grunn av manglende etterforskningskapasitet. Han fikk sterk kritikk, og Oslo statsadvokatembeter godtar heller ikke instruksen.

 • – Kan ikke drive massehenleggelser

  Statsadvokaten slår fast at Romerike politidistrikt ikke kan drive med massehenleggelser. Politiet hadde besluttet å la saker som innbrudd, nasking, slagsmål og narkotikabruk ligge.

 • Politimesteren beklager

  Politimesteren i Romerike politidistrikt tar selvkritikk for direktivet han sendte ut. – Måten det ble formulert på, bidro til en oppfatning om at det skulle være fritt frem for hverdagskriminalitet. Jeg beklager det inntrykket, sier Bjørn Vandvik.

 • Romerike trekker politidirektiv

  Politimester Bjørn Vandvik i Romerike politidistrikt endrer det omstridte direktivet om at saker som gjelder hverdagskriminalitet, skal henlegges. Det skjer etter pålegg fra Oslo statsadvokatambeter.

 • Riksadvokaten vurderer å gripe inn

  Riksadvokaten vil be Romerike-politiet om en nærmere redegjørelse etter at det kom fram at politimester Bjørn Vandvik har sendt ut en instruks om å ikke etterforske mindre alvorlig kriminalitet, skriver Dagbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no