NRK Meny
Rikshospitalet
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helselønninger

Oppsummert

133 av 141 ledere ved sykehusene i Helse Sør-Øst har millionlønn, og det gjelder ikke bare topplederne. Det viser tall fra helseforetakene som NRK har hentet inn. Sykehusene følger statens retningslinjer, sier helseminister Bent Høie.

 • Helsetopp sier fra seg sluttpakke

  Helse Nord-sjef Lars Vorland sier fra seg tre millioner i sluttpakke, melder VG. Vorland beklager at avtalen ikke var i tråd med regelverket. Han sier han går av med pensjon, og at han ikke trenger sluttvederlag.

 • Høie forsvarer helsetoppers lønn

  Helseminister Bent Høie (H) vil at sykehuslederne skal ha konkurransedyktige lønninger, men ikke være lønnsledende. 133 av 141 ledere i helse Sør-Øst har millionlønn. – Sammenlignet med heleide statlige selskaper, er de ikke lønnsledende, sier Høie.

 • SP: Lønnsnivå er for høyt i helse

  Senterpartiets Kjersti Toppe sier nivået på lederlønninger i Helse Sør-Øst er for høyt, og verre enn hun trodde. Hun mener det er akseptabelt at for 133 av 141 ledere i Helse Sør-Øst tjener over én million kroner.

 • SV: – Helsetoppenes lønn er en hån

  Helsepolitisk talsmann i SV, Nicholas Wilkinson, sier at lønnsnivået blant helsetoppene er en hån mot dem som jobber i sykehusene. Bare 8 av 144 sykehussjefer tjener under én million kroner, viser en oversikt. SV til ha tiltak mot lederlønnsveksten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no