Hopp til innhold
St. Olavs Hospital
Foto: St. Olavs Hospital

Helse Midt-Norge

  • Tror Muritunet skal overleve

    Styremedlem i Muritunet i Valldal, Arne Sandnes, ser litt mer positivt på situasjonen for rehabiliteringsinsitusjonen etter møtet med Helse Midt-Norge i dag.

    Helse Midt-Norge vil redusere døgnbasert rehabilitering med 75 prosent der de fleste pasientene skal over på dagbehandling, og dette kan få store konsekvenser for Muritunet.

    Sandnes som har mange år bak seg som ordfører i Norddal kommune, sier til NRK at han frykter resultatet blir at døgnbasert rehabilitering blir kraftig redusert, men han har tro på at Muritunet skal overleve.

    Arne Sandnes
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK
  • Frykter nedlegging av døgnbehandling

    Styremedlem i Muritunet i Valldal, Arne Sandnes, frykter at døgnbehandling ved Muritunet på sikt kan bli nedlagt

    Sandnes som er tidligere mangeåring ordfører i Norddal, sier til Sunnmørsposten at tilskuddet til rehabiliteringsinstitusjonen kan bli halvert fra 1.juli neste år.

    Signalene fra Helse Midt-Norge er at døgnbasert rehabilitering skal reduseres med 75 prosent. De fleste pasientene skal over på dagbehandling.

    Sandnes er i dag i møte med Helse Midt-Norge sammen med en rekke ordførere fra Møre og Romsdal og Trøndelag.

    Muritunet
    Foto: Muritunet
  • Helseplattforma: – Lokal analyse skal leggast til grunn

    Direktøren i Helse Midt-Noreg, Stig Slørdahl avviser at den regionale leiinga kjem til å sjå bort frå risikoanalysen som Helse Møre og Romsdal utarbeider i samband med ei eventuell innføring av Helseplattforma ved sjukehusa i fylket.

    – Vi forheld oss til risikoanalysen som til ei kvar tid ligg føre frå Helse Møre og Romsdal, skriv direktør Stig Slørdahl i ei pressemelding.

    Det var i eit brev frå legeforeiningane ved sjukehusa at det blei hevda at det regionale helseføretaket ville setje til side ein risikoanalyse frå Møre og Romsdal og erstatte denne med ein regional analyse.

    I pressemeldinga skriv Slørdahl at dette ikkje er sant.

    – Helse Midt-Noreg RHF har ikkje ein eigen risikoanalyse knytt til pasienttryggleik for innføringa av Helseplattforma, skriv Slørdahl.

    Stig A. Slørdahl
    Foto: Bent Lindsetmo / NRK
  • Ønsker fødetilbud ved Elverum sykehus

    Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har gitt sin tilslutning til at det skal legges til rette for et forsvarlig fødetilbud og barselavdeling ved Elverum sykehus.

    Det kom fram i foretaksmøte med Helse Sør-Øst torsdag.

    Beslutningen gjør det mulig for Helse Sør-Øst å gå videre i arbeidet med det planlagte Mjøssykehuset.

    – Med denne beslutningen er de siste bitene på plass slik at Mjøssykehuset kan realiseres, sier hun.

    Nå er det Helse Sør-Øst som sammen med Sykehuset Innlandet skal utforme det endelige prosjektet, ifølge Kjerkol.

  • – Heile regionen må hjelpe Møre og Romsdal

    – Den samla kapasiteten ved alle sjukehusa i heile Midt-Noreg må brukast optimalt for å hjelpe Helse Møre og Romsdal med å innføre Helseplattforma i april.

    Det skriv direktør i Helse Midt-Noreg, Stig Slørdahl, i sakspapira til det regionale styremøtet i dag.

    Helse Møre og Romsdal treng å få tilført 100 legar og 140 sjukepleiarar i den mest hektiske veka i slutten av april. Men føretaket treng hjelp både i forkant av innføringa og gjennom sommaren til uti august.

    – Det er viktig at helseregionen i fellesskap brukar naudsynt kapasitet for å sikre god innføring av Helseplattforma i regionen, skriv Slørdahl.

    Stig A. Slørdahl
    Foto: Bent Lindsetmo / NRK