Hopp til innhold
Helikopterulykke Turøy
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Helikopterstyrt i Hordaland

Oppsummert

Alle dei 13 om bord omkom då eit helikopter med oljearbeidarar styrta ved Turøy nord for Bergen fredag. Årsaka til havariet er ikkje kjent. Politiet har frigjeve namna til alle dei omkomne i samråd med dei pårørande.

 • Opphever flyforbud for Super Puma

  Luftfartstilsynene i Norge og Storbritannia opphever fra fredag flyforbudet for Super Puma-helikoptre, som var involvert i den tragiske Turøy-ulykken i april 2016, bekrefter Luftfartstilsynet til TV 2.

 • Ferdige med Turøy-etterforskningen

  Politiet har ikke funnet tegn til manglende vedlikehold på Super Puma-helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland 29. april. Det skriver BT. Politiet har avhørt over 80 vitner og er nå ferdige med sin foreløpige rapport.

 • Legger frem ulykkesrapport

  Havarikommisjonen har invitert til pressekonferanse kl. 18:30 i kveld, der den foreløpige ulykkesrapporten etter helikopterstyrten ved Turøy legges frem. Kommisjonen vil redegjøre for funn som er gjort så langt.

  Vrakdeler fra helikopter på Haakonsvern
  Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Scanpix
 • Flyforbud gir få problemer offshore

  Virkningen på offshoretransporten har vært minimal etter at Super Puma-helikoptrene ble satt på bakken etter ulykken ved Turøy. Nedgangen i næringen er en viktig forklaring, skriver Teknisk Ukeblad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no