Helikotperulukke
Foto: Egil Torheim / NRK

Helikopter nødlandet i Røldal

Oppsummert

Spesialenhetene henlegger saken mot lensmannskontoret i Odda som ikke har klart å finne igjen en blodprøve tatt av en helikopterpilot som nødlandet ved Røldal skisenter i 2013. Ingenting tyder på at noen i politiet har fjernet blodprøven til piloten, konkluderer spesialenheten.

 • Helikopterpilot dømt

  En 51 år gammel helikopterpilot er i Høyesterett dømt til fengsel i 60 dager etter at et helikopter styrtet i skianlegget i Røldal i april 2013. Piloten og to av de fire passasjerene om bord ble lettere skadet i ulykken, men helikopteret ble ødelagt.

 • Helikopterpilot dømd til fengsel

  Piloten som førte eit helikopter som styrta i Hardanger i 2013, er i lagmannsretten dømd til 60 dagar i fengsel. Han må også betale 5000 kroner i sakskostnader, melder Bergens Tidende. Ingen vart skadd i helikopterulukka i Røldal 27. april 2013.

 • Pilot dømt for uaktsom kjøring

  En 49 år gammel pilot er dømt for uaktsom kjøring og tre brudd på luftfartsloven, etter helikopterstyrten i Røldal april 2013. Piloten dømmes til 60 dagers fengsel og til å betale 5000 kroner i saksomkostninger

 • – Piloten får ikke renvasket seg

  Dagleg leiar Sverre Underbakke i Fonnafly beklager at spesialenheten henlegger saken der Lensmannen i Odda var mistenkt for å ha rotet bort blodprøve tatt av en helikopterpilot som nødlandet i Røldal. Underbakke sier at piloten dermed ikke får anlending til å bli renvasket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no