Vindmøller eid av Equinor. Utenfor kysten av Skottland.
Foto: Øyvind Gravås

Havvind

Oppsummert

Regjeringen foreslår å etablere et vindkraftanlegg til havs utenfor Hammerfest i Finnmark. Hensikten med forslaget er å gjøre det mulig for Equinor å gå over til strøm på anlegget på Melkøya. Området er blant Norges største utslippspunkt.

 • Equinor med Polen-samarbeid

  Polske myndigheter har tildelt Equinor og konsernets polske samarbeidspartner Polenergia kontrakter i forbindelse med første fase av havvindutbygging i Polen.

  Den samlede kapasiteten til de to prosjektene kan produsere nok fornybar havvindkraft til å forsyne 2 millioner polske hjem. De er blant de største havvindprosjektene som nå er under planlegging i Polen.

 • Positive til vindkraftanlegg

  Arbeiderpartiet støtter regjeringens forslag om å etablere et havvindanlegg utenfor Hammerfest i Finnmark. – Hvis dette blir noe av, kan det føre til mange muligheter for lokalbefolkningen, sier varaordfører Marianne Sivertsen Næss (Ap) til NRK.

 • Vurderer nytt havvindanlegg i nord

  Regjeringen foreslår å utrede om havområdet Sandskallen-Sørøya nord i Barentshavet egner seg for havvindanlegg. Håpet, ifølge VG, at dette vil føre til elektrifisering av industriområdet Melkøya. Området er blant Norges største utslippspunkt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no