Donald Trump taler
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Handelskrig og nye tollmurer

Oppsummert

USA og Kina har mangedoblet tollen på hverandres varer, og er ikke blitt enige om en ny handelsavtale. Flere andre land er også rammet av den 16 måneder lange handelskrigen som president Donald Trump har åpnet.

 • Kina dropper USA-toll

  Kina strekker ut en hånd til USA i handelskonflikten og tilbyr seg å droppe toll på amerikansk svin og soya. Meldingen fra det kinesiske finansdepartementet kommer en drøy uke før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer.

  Vinsmaking i Shanghai da Frankrikes president Emmanuel Macron inviterte sin kollega Xi Jinping til den franske paviljongen på Expo-utstillingen tirsdag.
  Foto: LUDOVIC MARIN
 • – Vi vil skattlegge franske selskap

  Det seier USAs president Donald Trump, som møter presse på FNs klimatoppmøte i Madrid. Han seier i tillegg det er veldig farleg når Frankrike seier dei vil innføre toll på IT-gigantar, som for eksempel Google og Facebook.

 • Frankrike: EU vil svare USA

  Frankrike seier EU vil svare dersom USA innfører toll på franske produkt. Finansministeren seier dei har prata med EU-kommisjonen. USA vil innføre toll etter den franske nasjonalforsamlinga vedtok å innføre skatt på internasjonale IT-selskap.

 • Trump truer Frankrike med toll

  USA truer med opptil 100 prosent toll på flere franske produkter som et svar på at Frankrike har innført skatt på digitale tjenester. Trump-regjeringen mener skatten diskriminerer amerikanske selskaper som Google, Apple, Facebook og Amazon.

 • USA med tollsats på varer

  USA gjeninnfører toll på stål og aluminium frå Brasil og Argentina. Det melder han sjølv på Twitter.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no