Donald Trump taler
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Handelskrig og nye tollmurer

Oppsummert

Handelskonflikten mellom USA og Kina tiltar. Begge landene har mangedoblet tollen på det andre landets varer, og forsøk på forhandlinger har så langt ikke ført fram.

 • Trur ikkje handelskrig påverkar val

  Donald Trump seier han føler han ikkje treng å sikre ein handelsavtale med Kina før presidentvalet i 2020. Han legg til at han ikkje trur det vil ha innverknad på valet. USA og Kina hadde nye handelssamtalar fredag kveld.

 • Må ikke være klar før valget

  Før Kina avsluttet nye handelssamtaler med USA fredag kveld, uttalte president Donald Trump at han føler han ikke trenger å sikre en avtale før neste års valg. – Jeg er ikke ute etter en delvis avtale, jeg er ute etter en fullstendig avtale, sa han.

 • Vurderer midlertidig handelsavtale

  USAs president Donald Trump sier i et intervju at han er åpen for å vurdere en midlertidig handelsavtale med Kina, men at han heller vil at de skal finne en permanent løsning på handelskrigen. Det melder Reuters.

 • Utsetter økt toll på varer fra Kina

  President Donald Trump utsetter innføringen av økt toll på kinesiske varer. De økte tollsatsene skulle tredd i kraft 1. oktober, men er nå utsatt til 15. oktober. Årsaken er Folkerepublikken Kinas 70-årsjubileum, skriver han på Twitter.

  Laster Twitter-innhold
 • Kina fjerner toll på flere varer

  Kina har besluttet å fjerne tollsatsene på en rekke amerikanske varer, i forkant av de planlagte handelssamtalene med USA neste måned. Det skal dreie seg om totalt 16 varegrupper, melder nyhetsbyrået AFP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no