Donald Trump og president Xi
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

Handelskrig og nye tollmurer

Oppsummert

USA og Kina har mangedoblet tollen på hverandres varer, mens de forhandler om en ny handelsavtale. Flere andre land er også rammet av handelskrigen som startet etter at Donald Trump ble president.

 • USA øker tollen på fly fra Airbus

  USA øker tollsatsen på flyene til den europeiske produsenten Airbus fra 10 til 15 prosent, melder nyhetsbyrået AFP. Tolløkningen trer i kraft 18. mars og er del av en langvarig handelsstrid med flyprodusenten, melder USAs kontor for handelspolitikk.

 • Trump-toll rammer franske vinbønder

  Eksporten av vin til USA falt 44 prosent i november, sammenlignet med måneden før, opplyser Frankrikes viseutenriksminister. Vin og en rekke europeiske delikatesser ble den 18. oktober ilagt 25 prosent toll i USA.

 • Kina halverer toll på varer fra USA

  Kinesiske myndigheter sa torsdag at de vil halvere tollen på en rekke amerikanske varer. Toll-reduksjonen kommer etter at Kina og USA ble enige om en handelsavtale. Varene har en verdi på 75 milliarder dollar, nesten 700 milliarder kroner.

 • Grønne tall på børsene i Asia

  Aksjehandelen i Tokyo åpnet fredag opp etter at Wall Street steg til nye høyder i går på grunn av Senatets godkjenning av en ny nordamerikansk handelsavtale. Utsiktene til bedre inntjening og en sterkere dollar bidro også til å oppmuntre investorene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no