NRK Meny
USA og EU flagg
Foto: Jacquelyn Martin / Ap

Handelsavtale mellom EU og USA

Oppsummert

Torsdag 17. november skal president Barack Obama møte Tysklands forbundskansler Angela Merkel for å få igang forhandlingene om en ny frihandelsavtale mellom USA og Tyskland. Påtroppende president Trump har erklært sin motstand mot frihandelsavtaler.

 • Går inn for nye frihandelsavtaler

  EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker mener EU bør innlede forhandlinger med Australia og New Zealand om nye handelsavtaler. Fra før forhandler EU med Japan, Mexico og andre søramerikanske land.

 • – Tviler på norsk handelsavtale

  En frihandelsavtalen mellom EU og USA vil omfatte en tredel av verdenshandelen og kan få konsekvenser for landene utenfor. Men en ekspert i det amerikanske landbruksdepartementet sier til Nationen at det blir vanskelig for Norge å få sin egen avtale, de vil få for mye konkurranse fra andre land som også ønsker avtaler.

 • – Konsekvenser for norsk industri

  Frihandelsavtalen EU og USA forhandler om, kan få alvorlige konsekvenser for norsk industri, fiskeeksport og matindustri. Det kommer fram i en ny rapport næringsminister Monica Mæland, sammen med europaminister Vidar Helgesen la fram fredag.

 • Verdens største frihandelsavtale

  Avtalen mellom EU og USA vil gjøre EU og USA til verdens største frihandelsområde. Partene er svært innstilt på å sluttføre det grundige i frihandelsavtalen, heter det i utkastet til en
  uttalelse,skriver NTB - som siterer Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no