Hopp til innhold
Gullbarrer
Foto: Sebastian Derungs / AFP

Gullprisen

  • Rekordhøy pris på gull

    Prisen på gull steg til mer enn 2.000 dollar per unse i handelen på de asiatiske børsene mandag morgen, en ny toppnotering.

    Bekymring for hvordan Russlands invasjon av Ukraina vil påvirke den globale økonomien dytter investorer over mot tryggere investeringer.

    Det edle metallet nådde en pristopp på 2.000,86 dollar per unse, den høyeste prisen siden den forrige toppnoteringen i september 2020.

    Samtidig som gullprisen har steget, er det tydelig nedgang på de asiatiske børsene etter åpning, og oljeprisen er på sitt høyeste på nesten 14 år. Utviklingen kommer på toppen av allerede høy inflasjon.

    (NTB)

    Rekordhøy pris på gull
    Foto: Aud Darrud / NRK
  • Gullprisen rekordhøg

    Prisen på gull har for fyrste gong stige til over 2000 dollar per unse, melder mellom anna BBC. Dei skriv at gullprisen har stige meir enn 30 % i år, og at også prisane på andre edle metall, som for eksempel sylv, har auka sidan starten av året.

  • Rekordhøy gullpris

    Prisen for en unse gull (27,3 gram) har steget til 1940 dollar mandag, og satt ny rekord, melder AFP. Det siste året har gullprisen steget med 36 prosent. Usikkerheten forårsaket av koronakrisen sender investorer mot tryggere investeringer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no