Gresshoppesverm i Kenya
Foto: Sven Torfinn / FAO / AP / NTB Scanpix

Gresshopper

Oppsummert

I en rekke afrikanske og asiatiske land har enorme gresshoppesvermer på flere hundre millioner insekter ødelagt avlinger. Svermene er de største som er registrert på 70 år.

 • Gresshopper invaderte indisk by

  En sverm av gresshopper fylte himmelen i den indiske byen Gurgaon, og regjeringen sendte ut farevarsel, skriver CNN. Gigantiske gresshoppesvermer på opptil 7 kilometer har siden mai feid over India og spist opp avlinger.

 • India rammet av ekstremvarme

  Samtidig med at India opplever flere tusen nye koronatilfeller daglig, sliter landet med en hetebølge og den verste gresshoppeinvasjonen på flere tiår. Temperaturen i New Delhi var denne uken oppe i 47 varmegrader, den høyeste i byen i mai på 18 år.

 • Gresshoppesvermer skader avlinger

  I Kenya sprayer myndighetene insektgift over avlingene, og håper å få kontroll over enorme gresshoppesvermer i løpet av noen uker. Gresshoppene har gjort stor skade på avlingene i mange afrikanske land.

  Gresshoppesverm i Kenya
  Foto: Sven Torfinn / FAO / AP / NTB Scanpix
 • Gresshoppeinvasjon truer millioner

  Millioner av sårbare mennesker i Øst-Afrika frykter for avlinger i forbindelse med en invasjon av milliarder av gresshopper. Uker før viruset spredte seg over, hadde flere land i Afrika allerede vært truet av den største invasjonen på flere tiår.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no