Hopp til innhold

Gram bekrefter: Solgte 1220 aksjer i Telenor

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) har svart Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om sitt tidligere aksjeeierskap. Der fremgår det hvor mange aksjer Gram solgte i Telenor 1. desember 2021.

Brevet var først unntatt offentlighet, men dette var gjort ved en feil, opplyser Kommunal- og distriktsdepartementet til NRK.

– Tidligere kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram eide 1220 aksjer i Telenor. Disse ble solgt 1. desember 2021, står det i brevet til kontrollkomiteen.

Det var TV 2 som først omtalte brevet, som NRK nå har fått.

Kontrollkomiteen møtes senere i dag klokken 14.

Gram eide aksjer i Telenor på det tidspunktet da han ble utnevnt til kommunal- og distriktsminister høsten 2021. Departementet har tidligere forklart at han ba om en vurdering av eierskapet siden departementet hadde reguleringsansvar for sektoren Telenor opererer i.

Etter en intern vurdering i november 2021 konkluderte Gram med at han var inhabil, og solgte aksjene.

Ifølge TV2 solgte Gram Telenor-aksjene 1. desember 2021 for 163 800 kroner. Beløpet samsvarer med antallet aksjer Gram nå oppgir å ha solgt.

Grams aksjeeierskap i Telenor er redegjort for i et brev fra Kommunal- og distriktsdepartementet til kontrollkomiteen 1. september i år.

I etterkant har komiteen bedt Gram presisere nøyaktig hvor mange aksjer han eide i Telenor. I brevet fra 1. september fremgår det bare at statsråden eide «noen» aksjer i selskapet.

Pressekonferanse om styrking av Forsvaret
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no