NRK Meny
Bølger på Vest-Karmøy
Foto: Torhild Jansen

Globale klimaendringer

Oppsummert

FNs klimapanel mener at klimaendringene kan føre til lavere matproduksjon, utryddelse av arter, tørke og oversvømmelser.

 • Global oppvarming kan true arter

  Global oppvarming kan føre til utryddelse av 25–50 prosent av alle artene i Amazonas, Madagaskar og andre områder med stort biologisk mangfold, ifølge en rapport utarbeidet av WWF.

 • Varmerekord i Arktis

  Årets vinter var den varmeste som noen gang er registrert i Arktis. Samtidig har det aldri før vært så lite is og så mye åpent vann, melder NTB. – Det er bare helt vilt, sier Mark Serreze, leder for National Snow and Ice Data Center (NSIDC).

 • Milliarder til klimaprosjekter

  FNs grønne klimafond gir over 1 milliard dollar til 23 ulike prosjekter for å hjelpe land med å redusere klimautslipp. Fondet bestemte også at urbefolkning som bor i skogsområder som støttes av fondets prosjekter, også skal tas med i prosjektene.

 • Trump droppar klimaskeptikar

  USAS president Donald Trump kjem likevel ikkje til å utnemne klimaskeptikaren Kathleen Hartnett White til klimapolitisk rådgjevar, opplyser Det kvite hus. Det var i oktober i fjor at White vart presentert som presidenten sin kandidat til stillinga.

 • 2017 var blant tidenes varmaste år

  Fjoråret var eitt av dei varmaste noko sinne registrert, skriv CNN. NASA målte 2017 som det nest varmaste sidan målingane starta i 1880, medan det vitskaplege byrået NOAA målte det som det tredje varmaste. 2016 er det varmaste året noko sinne målt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no