Hopp til innhold

Gledelige tall for kinobransjen

Norske kinoer fortsetter medgangsbølgen som startet for fullt med «Oppenheimer» og «Barbie», som hadde sine premierer 21. juli.

Nå er august-tallene klare, og de viser at kino fortsetter den sterke trenden. Det ble solgt totalt 911 925 kinobilletter på norske kinoer i august måned.

– Dette er svært gledelige tall for kinobransjen. Vi hadde en knallsterk juli. Nå fortsetter det svært sterke salget av kinobilletter. Det er mange filmer som har solgt godt i august. Det kan se ut som om «Barbie» og «Oppenheimer» har gitt mersmak til å gå mer på kino samt få enda flere filmopplevelser, sier administrerende direktør Espen Lundberg Pedersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Mens det ble solgt 911 925 billetter i august i år, ble det solgt 476 727 billetter tilsvarende måned i fjor. I juli i år ble det solgt 1 255 555 kinobilletter her til lands.

Folk i lang kø utanfor Colosseum Kino på Majorstua. Dei fleste har på seg rosa i høve premiere på filmen Barbie. Himmelen er grå, men utanfor Colosseum er det rulla ut ein rosa løper.
Foto: Tom Balgaard / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no