Krigen i Irak har ført til store ødeleggelser, som her i Mosul.
Foto: Felipe Dana / AP

Gjenoppbygging av Irak

Oppsummert

2,7 millioner irakere har vendt tilbake til områder som er erobret tilbake av regjeringsstyrker fra IS. Fortsatt er over tre millioner internt fordrevne, og de kan ikke vende hjem på grunn av ødeleggelsene. Gjenoppbygging vil koste 700 mrd. kroner.

 • HRW ber om granskning av torturbruk

  Human Rights Watch ber myndighetene i Irak granske den omfattende bruken av tortur mot personer som mistenkes være tilknyttet IS. Rundt 20.000 personer ble arrestert i løpet av de tre årene det tok Irak å drive IS ut av landet.

 • Irak: Omtelling av stemmesedler

  Irakisk høyesterett har gitt sin tilslutning til at alle stemmesedlene fra valget i mai skal telles om igjen manuelt. Det er ikke fastsatt noen dato for når tellingen skal foregå, og det er ikke klart om det vil endre resultatet.

 • 11.000 har forsvunnet i Mosul

  Irakiske myndigheter opplyser at de ikke har funnet 11.000 mennesker som ble tatt til fange av IS da terrorgruppa inntok Mosul i 2014. Det er søkt i katakomber, tunneler og steder IS har kontrollert, sier Bassem Ali al-Hajar i det lokale politiet.

 • 236 milliardar til Irak

  På gjevarlandskonferansen i Kuwait er det kome inn lovnader om til saman 30 milliardar dollar (omkring 236 milliardar kroner) til gjenoppbygging av Irak, melder nyheitsbyrået AP. Det er mindre enn venta. Irak hadde håpa på 700 milliardar i lovnad.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no