Skyting i Christiania i København
Foto: Lau Svensson / DR Nyheder

Gjengkonflikt i København

Oppsummert

Siden midten av juni har det vært flere skyteepisoder som Københavns politi tror er relatert til en gjengkonflikt i den danske hovedstaden.

  • Oppretter ransakelsessoner

    Flere politikretser på Sjælland oppretter såkalte ransakelsessoner på Nørrebo og i Københans nordvestlige områder. Det melder DR. Årsaken er flere skyteoppgjør i disse områdene den siste tiden. Unntaksbestemmelsen vil gjelde de neste 14 dagene.

  • 20-åring døde etter skyting

    En 20 år gammel mann døde av skadene etter at han ble skutt nordvest i København natt til fredag, opplyser politiet. Den siste i en rekke skyteepisoder i København fant sted i 2.30-tiden i Tingbjerg nordvest i den danske hovedstaden.

  • Vil gjøre gjeng ulovlig

    I København forbereder riksadvokaten en sak mot gjengen Loyal to Familia for å gjøre gjengen ulovlig. Innvandrergjengen ble dannet for rundt 5 år siden, og har vært involvert i flere skyteepisoder i den danske hovedstaden de siste månedene.

Frå klokka 9 håper bebuarane i fristaden Christiania i København at dei kan få vekk bodene der hasjselgarane står og sel det ulovlege rusmiddelet. Det skjer etter skyteepisoden der onsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no