Et sjiamuslimsk nabolag av Iraks hovedstad Bagdad
Foto: Ahmed Malik / Reuters/NTB Scanpix

Gisselaksjon i Irak

Oppsummert

Valden auker i Irak og fleire titusen har mist livet. Talet på valdelege åtak i form av bilbomber har auka sterkt, og har òg ramma den grønne sonen der departement og vestlege ambassader ligg.

 • Mange drepne i angrep i Irak

  Minst 14 menneske vart drepne i ein bombeeksplosjon i Hilla i det sørlege Irak i kveld. Eksplosjonen skjedde rundt 20 meter frå hovudinngangen til sjukehuset i byen. Det er truleg sunnimuslimske opprørarar som står bak bombeangrepet.

 • 900 drept i mai

  Bare i mai er over 900 personer drepte og 1.400 skadd i Irak. Det viser tall fra FN og irakiske myndigheter. Søndag ble minst 16 drept i ulike angrep rundt om i landet.

 • Blodigste dag på sju måneder

  Onsdag ble den blodigste dagen i Irak på sju måneder. Totalt ble 74 mennesker drept av bilbomber og skyting. En av selvmordsbomberne tok med seg 16 mennesker i døden og såret 52 andre i hovedstaden Bagdad. I Mosul ble 21 andre drept da to bomber eksploderte samtidig.

 • 13 drept i selvmordsangrep

  13 mennesker er drept i et selvmordsangrep ved en moské sentralt i Bagdad. 28 mennesker ble såret. I to andre angrep i Irak i dag ble tilsammen fire mennesker drept.

Nye bilbomber i Iraq
51 personer er drept i bombeangrepene i Bagdad. Angrepene rammet bydeler i Bagdad hvor det hovedsakelig bor sjiamuslimer.
Video frå skadane som Irak-bombene skapte

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no