Jurister protesterer mot pensjonsreform
Foto: THOMAS SAMSON / AFP/NTB Scanpix

Generalstreik i Frankrike

Oppsummert

Over 800.000 demonstranter marsjerte torsdag i franske byer i protest mot regjeringens pensjonsreform som skal tre i kraft i 2025. Da blir det slutt på gunstige spesialordningene for offentlige yrkesgrupper og høyere pensjonsalder.

 • Vil framleis ha pensjonsreforma

  Den franske statsministeren Édouard Philippe vil framleis innføre pensjonsreforma, men seier at det skal skje meir gradvis enn dei først hadde sagt. Det melder Reuters. Det går føre seg ein stor streik mot pensjonsreforma i Frankrike.

  Jurister protesterer mot pensjonsreform
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP/NTB Scanpix
 • Varsler ny storstreik i Frankrike

  Det blir ny storstreik i Frankrike tirsdag 10. desember. Det varsler Frankrikes største fagforening for offentlig sektor, CGT, i dag. I går var 800.000 mennesker ute i gatene for å protestere mot regjeringens pensjonsreform.

  Protester i Frankrike
  Foto: Clement Mahoudeau / AFP
 • Streiken fortsetter i Frankrike

  Store deler av tog- og kollektivtrafikken vil stå stille også i dag i Frankrike, i protest mot myndighetenes pensjonsreform. 20 prosent av flyavgangene er innstilt, skriver Le Monde. I går demonstrerte 800.000 franskmenn mot reformen.

  Storstreik Frankrike
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP
 • Generalstreik fortsetter i Frankrik

  Protestene i Paris fortsetter fredag, etter at 800.000 demonsterte i franske byer torsdag, noe som førte til stans i kollektivtrafikken og stengte skoler. Fagforeningene sier de vil fortsette til president Emmanuel Macron trekker pensjonsreformen.

 • 800.000 protesterte i Frankrike

  Over 800.000 demonstranter marsjerte torsdag i franske byer i protest mot pensjonsreformen som regjeringen legger fram neste uke. Fra Marseille i sør til Lille i nord ble det arrangert store protesttog mot reformen.

  Protest mot pensjonsreform i Paris
  Foto: Thibault Camus / AP/NTB Scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no