Politimenn demonstrerer i Paris
Foto: MARTIN BUREAU / MARTIN BUREAU

Generalstreik i Frankrike

Oppsummert

Frankrike er preget at store demonstrasjoner mot regjeringens pensjonsreform som skal tre i kraft i 2025. Da blir det slutt på gunstige spesialordningene for offentlige yrkesgrupper og pensjonsalderen settes opp.

 • Macron fastholder pensjonsreform

  – Pensjonsreformen kommer til å bli innført, sa Frankrikes president Emmanuel Macron i sin nyttårstale, skriver NTB. De siste ukene har franske togarbeidere streiket mot økt pensjonsalder. Streiken har vært blant de mest omfattende på flere tiår.

 • Lengste streik i Frankrike på 30 år

  Franske transportarbeidarar har nå streika i 23 dager, den lengste streiken i landet sidan jula 1986. Fagforeininga har ingen planar om å gje seg. President Emmanuel Macron verkar bestemt på å gjennomføra reforma som blant anna hevar pensjonsalderen.

 • Problemer i fransk juletrafikk

  Den franske transportstreiken skapte mandag problemer for de som skulle hjem til jul. Lokaltogtrafikken til og fra de største byene er hardt rammet av streiken mot regjeringens nye pensjonsreform, som fortsetter inn i juleferien. Det skriver AFP.

 • Storstreiken lammer Frankrike

  Maktkampen om pensjonssystemet er i ferd med å lamme Frankrike. Tog og T-bane står, og mange ansatte sliter med å komme seg på jobb. Kundene uteblir også fra butikker, restauranter og hoteller. Mange har halvert omsetningen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no