Kerem Shalom grenseovergang mellom Israel og Gazastripen
Foto: AMIR COHEN / Reuters

Gazastripen

Oppsummert

Israel har gjenåpnet den eneste grenseovergangen til Gazastripen som brukes til å frakte gods inn i den palestinske enklaven som har vært blokkert av Israel siden 2006. Grenseovergangen Kerem Shalom ble stengt for nesten all varelevering 9. juli.

 • Humanitærhjelp til Gazastripen

  Gazastripen mottok denne uka drivstoff og løfte om humanitærhjelp til en verdi av over 1,7 milliarder kroner. 2 mill. innbyggere har de siste årene måttet klare seg med strøm få timer i døgnet, det har rammet drikkevannsforsyningen og kloakkanleggene

 • 15-åring drept på Gazastripen

  Ifølge palestinske myndigheter ble en 15-åring drept etter å ha blitt truffet av en tåregassgranat avfyrt av israelske soldater. Israelske myndigheter har ikke kommentert hendelsen. Minst 195 personer er drept siden demonstrasjonene begynte i mars.

 • Økonomi i fritt fall

  Gazastripens økonomi er i fritt fall, og Israel og verdenssamfunnet må bidra for å unngå umiddelbar kollaps, heter det i en rapport fra Verdensbanken. Arbeidsledigheten er nå på over 50 prosent, mens den har passert 70 prosent for ungdommen.

 • Flere skadd i demonstrasjoner

  Ifølge palestinske myndigheter er rundt 80 mennesker skadd i demonstrasjoner på Gazastripen i dag, melder nyhetsbyrået AP. Siden mars i år har det vært ukentlige demonstrasjoner ved grensen til Israel.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no