NRK Meny
En palestinsk grensevakt ved overgangen mellom Gazastripen og Egypt
Foto: SAID KHATIB / Afp

Gazastripen

Oppsummert

Flere tusen palestinere har de siste ukene protestert langs det tungt bevoktede grensegjerdet til Gazastripen. Mandag 14. mai er det 70 år siden staten Israel ble opprettet.

 • Over 170 palestinere skutt

  Én palestiner ble drept og minst 176 skutt og såret ved grensa til Gazastripen, da israelske soldater åpnet ild mot demonstranter for sjuende fredag på rad. Det opplyser helsepersonell på Gazastripen, melder NTB.

  Palestinske demonstranter.
  Foto: Khalil Hamra / AP
 • Palestiner drept ved Gazastripen

  En palestiner er skutt og drept av israelske styrker ved den strengt bevoktede grensen til Gazastripen, opplyser lokalt helsevesen til nyhetsbyrået AFP. 49 personer skal være såret. Det har vært store demonstrasjoner ved grensen den siste tiden.

 • Soldater åpner ild ved Gazastripen

  Israelske soldater har åpnet ild mot demonstranter på grensen til Gazastripen for sjuende fredag på rad. En 16 år gammel gutt har kritiske skader etter å ha blitt skutt i hodet, ifølge lokalt helsepersonell.

 • Dødstallet på Gazastripen stiger

  En 15-åring døde i dag etter å ha blitt skutt av israelske styrker under den ukentlige protesten på grensen mellom Gaza og Israel i går, ifølge lokale helsemyndigheter. Over 40 palestinere har blitt skutt og drept siden protestene startet 30. mars.

 • Fire palestinere døde i eksplosjon

  Fire palestinere er drept i en eksplosjon på Gazastripen, nær grensen til Israel, skriver AFP. Hamas-kontrollerte myndigheter sier ifølge nyhetsbyrået at det var et israelsk angrep, men det israelske militæret sier de ikke vet noe om et slikt angrep.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no