NRK Meny
Gasslekkasje på Nyhamna
Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Gasslekkasje på Aukra

Oppsummert

Det er meldt om en gasslekkasje på landanlegget for ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra i Møre og Romsdal. Alle nødetater er på vei.

 • Fire ble utsatt for gass på Aukra

  Arbeidet på Shells ilandføringsanlegg på Nyhamna i Aukra i Møre og Romsdal er igang igjen etter gasslekkasjen i går. Fire mennesker ble utsatt for gass, og alle ansatte ble evakuert. Det er foreløpig ikke klart hva som var årsak til gasslekkasjen.

 • Var ikke gass fra gassfeltet

  Gasslekkasjen på Ormen Lange-anlegget var en kortslutning inne på anlegget og omfattet ikke naturgass fra gassfeltet. Det jobbes nå for å stabilisere og normalisere situasjonen. Tre av fire som ble sjekket av helsevesenet, er sjekket ut av saken.

 • Alle er evakuert etter gasslekkasje

  Like etter klokken 18.00 kom det beskjed over høyttaleranlegget at alle som var på området måtte evakuere fra landanlegget for ilandføring av gass på Nyhamna. Det opplyser NRKs reportere på stedet. Det blir ikke eksportert gass fra anlegget nå.

 • – Minst tre personer er eksponert

  Det er meldt om en gasslekkasje på landanlegget for ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra i Møre og Romsdal. Minst tre personer er eksponert, opplyser politiet til NTB. Politiet ble varslet om gasslekkasjen klokken 16.24.

 • Gasslekkasje på Aukra

  Det er meldt om en gasslekkasje på landanlegget for ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra i Møre og Romsdal. – Vi vet veldig lite enda. Vi er på vei, opplyser Operasjonsleder i politiet Rolf Anders Korstad til NRK klokken 16.40.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no