G20 leaders summit in Hamburg
Foto: Pool / Reuters

G20-toppmøtene

Oppsummert

Årets G20-toppmøte ble holdt i Hamburg 7.-8. juli. G20 består av de 19 største nasjonale økonomiene i verden, samt EU. Samtlige parter, med unntak av USA, ble i år enige om viktigheten av å forbli forpliktet til Parisavtalen.

 • Tyskland om frihandel på G20-møte

  Tysklands nye finansminister Olaf Scholz opplyste søndag at landet vil understreke betydningen av frihandel for verdensøkonomien når han møter den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin mandag.

 • Etterspør digitale skatteregler

  Tyskland vil ved G20-møtet diskutere felles vedtak om å stramme inn skattereglene for digitale selskaper som Google og Facebook. EU-kommisjonen planlegger å innføre en skatt på 3 prosent av slike selskapers omsetning, tilsvarende 5 milliarder euro.

 • Hamburg rydder opp etter opptøyene

  Lokale beboere har møtt opp i hopetall for å delta på dugnad for å rydde opp etter de voldsomme G20-opptøyene i Hamburg. Hundrevis av mennesker strømmet til for å gi en hjelpende hånd søndag ettermiddag.

 • Merkel forsvarer Ivanka Trump

  Ivanka Trump tok en liten stund sin fars plass ved hovedbordet på G20-møtet, noe som høstet krass kritikk. Men Tysklands forbundskansler Angela Merkel tar henne i forsvar. – Dette er på linje med hva andre delegasjoner gjør, sier hun, ifølge AP.

  Justin Trudeau, Shinzo Abe, Jim Yong Kim, Donald Trump, Ivanka Trump, Angela Merkel
  Foto: Ryan Remiorz / AP
Pressekonferanse med Angela Merkel i forbindelse med G20-møtet i Hamburg
Demonstrasjoner i forbindelse med G20-møtet i Hamburg.
Demonstrasjoner i forbindelse med G20-møtet i Hamburg.
USAs president Donald Trump ankommer Hamburg for å delta på G20-møtet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no