Hopp til innhold
G20 leaders summit in Buenos Aires
Foto: Kevin Lamarque / Reuters

G20-toppmøtet i Argentina

Oppsummert

G20 består av de 19 største nasjonale økonomiene i verden, samt EU. I helgen møttes de i Argentina. Internasjonal handel og nye handelsbarrierer var blant de mest sentrale temaene. Landene er enige om at Verdens handelsorganisasjon (WTO) må endres.

  • Trump og Xi i middagsmøte

    USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping har innledet arbeidsmiddagen der de to blant annet skal diskutere den pågående handelskrigen. Tonen var tilsynelatende vennlig da de to presidentene satte seg til bordet i kveld.

    Donald Trump, Xi Jinping
    Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP
  • – Trudeau tok opp Khashoggi-saken

    Canadas statsminister Justin Trudeau var den eneste som tok opp Khashoggi-drapet under G20-toppmøtet, sier Tyrkias Recep Tayyip Erdogan. Ifølge Erdogan ga Saudi-Arabias Mohammed bin Salman en «utrolig forklaring» av Saudi-Arabias rolle i saken.

  • Trump avlyser pressekonferanse

    USAs president Donald Trump skriver på Twitter at han avlyser pressekonferansen etter G20-toppmøtet i dag på grunn av George H.W. Bushs bortgang.

    Laster Twitter-innhold
  • Talsperson: Putin og Trump møttes

    Ifølge en russisk talsperson møttes Vladimir Putin og Donald Trump på sidelinjen under G20-møtet i Argentina i dag. Talspersonen sier til Reuters at landene vil fortsette kontakten, men at det er usikkert når neste møte mellom de to lederne vil være.

Store protester er varslet i Argentinas hovedstad i forbindelse med møtet
Pressekonferanse med Angela Merkel i forbindelse med G20-møtet i Hamburg
Demonstrasjoner i forbindelse med G20-møtet i Hamburg.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no