Skjelv, Kina
Foto: USGS

Frykter opptil 100 døde i skjelv

Oppsummert

Et jordskjelv ramma Kina med en styrke på 6,5 tirsdag ettermiddag. Kinesiske myndigheter frykter opp til 100 dødsfall og at flere tusen personer er skadd i skjelvet.

 • Dødstallet stiger i Kina

  20 personer er bekreftet omkommet i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag kveld, ifølge lokale myndigheter. 431 personer er skadd. Tilstanden er alvorlig for 18 av de skadde, skriver NTB.

 • Minst 19 døde etter jordskjelv

  Minst 19 personer er døde og 247 skadd, blant dem 40 alvorlig, i jordskjelvet som rammet Sichuan-provinsen sørvest i Kina tirsdag. Det melder AFP. Redningsmannskaper leter onsdag etter overlevende i ruinene. Det er ventet at dødstallet vil stige.

 • 13 bekreftet omkommet hittil

  Styresmaktene i Sichuan-provinsen bekrefter at 13 personer er omkommet etter jordskjelvet tirsdag. 175 flere er meldt skadet, ifølge Reuters. Det er fortsatt fryktet at så mange som hundre personer kan være døde og flere tusen skadet.

 • Jordskjelv i Kina

  Et nytt jordskjelv med en styrke på 6,3 har rammet nordvest i Kina, i nærheten av byen Yining i Xinjiang-provinsen, melder reuters. Skjelvet skal ha skjedd i en avsideliggende region, og det er foreløpig ingen meldinger om døde der.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no